Het nieuwe moestuinieren

Auteur: Hans van Eekelen
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Jaar: 2017
Bladzijden: 880

Over het boek:
Steeds meer mensen ervaren hoe leuk, lekker en gezond het is om zelf groenten te verbouwen. Maar wat zijn nu de handige kneepjes, hoe maak je de tuin tot een blijvend succes? Internet en tijdschriften staan bol van de tips, maar hoe nu te beginnen?
‘Praktijkboek Het nieuwe moestuinieren’ loodst je op een inspirerende en eenvoudige manier door het oerwoud van informatie heen en geeft antwoorden op al je vragen. Het boek is praktisch opgezet: het neemt niet de theorie als basis, maar de echte moestuin. Auteur Hans van Eekelen baseerde het boek op zijn eigen jarenlange ervaring met moestuinieren en met het begeleiden van anderen daarin.
– Praktisch naslagwerk met trefwoordenregister van A tot Z
– Algemene informatie, telen, bewaren, bereiden, rassen, voedingswaarde, opinie en praktijk
– Meer dan 2300 onderwerpen, van Aalbes tot zwarte knoflook, van Aardehuis tot Zwartveen
– Met woordenlijst, praktijkverhalen en -vragen
”Dit is een gouden boek voor iedere moestuinier. Niet eerder verscheen er zo’n inspirerend naslagwerk helemaal uit de praktijk ontstaan. Dit is volstrekt nieuw. En ik vind het geweldig.” – MergenMetz
Hans van Eekelen is de drijvende kracht achter ‘GROENMOES’, een initiatief dat mensen inspireert om actief bezig te zijn met gezond voedsel. Streekbetrokkenheid is daar onlosmakelijk mee verbonden. Hij publiceerde eerder de succesvolle titels ‘Zaaiagenda’ en ‘Van zaaien tot oogsten’.
tuinboeken, moestuinboeken, tuingids, biologische moestuin, ecologische moestuin, groentetuin, groente, zaden, zaaien, telen, kweken, oogsten, bewaren, oogst, teelt, natuurvriendelijk tuinieren, natuurlijk tuinieren, ecologisch tuinieren, biologisch tuinieren, groenteteelt, duurzaam eten, gezond voedsel, seizoenen, eten uit de natuur

Mening Marjon:
Als je wilt weten wat er allemaal in het boek staat: kijk dan even hierboven. Die omschrijving is aardig compleet. Ga ik nog even vertellen wat een prachtig boek dit is, voor de balkon-tuinierder en voor iedereen die een kleine of grote tuin beschikbaar heeft. Echt alles kan je er in terugvinden. Prachtig vormgegeven, overzichtelijk, hardcover, twee leeslinten en mooie foto’s. Je wordt hier heel enthousiast van!

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.