Het Pioppi Dieet

Auteurs: Dr. Aseem Malhotra & Donal O’Neill
Uitgever: Lifestyle Karakter
Jaar: 2018
Bladzijden: 349

Over het boek:
Met eenvoudige uitleg, lekkere recepten en simpele oefeningen

In het piepkleine Italiaanse dorp Pioppi leven de mensen eenvoudig, maar ook lang en gezond. Er is geen sportschool, geen supermarkt. Het eten is er verrukkelijk en ze genieten elke avond van een glas wijn.

Hierop is de Pioppi-levensstijl gebaseerd. Je hoeft geen “nee’ te zeggen tegen lekker eten en je hoeft er ook geen uren voor te sporten. In drie weken zal het Pioppi-dieet je helpen om simpele, haalbare en blijvende veranderingen door te voeren in je eet-, slaap- en beweegpatroon.

Voor iedereen haalbaar, hoe druk je leven ook is.

Mening Marjon:
Je kan op twee manieren oordelen over dit boek. De theorie is namelijk verre van nieuw. Het kan ook gelinkt worden aan Atkins, koolhydraatarm en Paleo. Maar elk dieet (wat we ‘leefstijl’ moeten noemen) heeft dan weer kleine – minder belangrijke – aanpassingen. Bij Paleo gaat het om je complete leefstijl en binnen Paleo eet je geen zuivel of nachtschade. Dat ‘mag’ je bij dit dieet weer wel. Maar het is wel een waardevol boek: het is heel duidelijk in begrijpelijke taal geschreven en is heel toegankelijk. Het leest heel prettig weg. En opnieuw word je geconfronteerd met zoveel logica dat je er eigenlijk niet omheen kan. Zo zou het eten moeten zijn. Het boek bevat behalve uitleg over voeding ook uitleg over de negatieve effecten van stress, wat gezonde (en genoeg) slaap is, dat beweging weliswaar belangrijk is maar niet het extreme sporten in de sportschool en waarom dat zo is. Er staan dagmenu’s in en ook recepten. Mocht je meer willen weten en er nog nooit iets over gelezen hebben is dit zeker een aanrader.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.