Het Rosie Effect (Don en Rosie 2) ****

rosie-effect

Auteur: Graeme Simsion
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaar: 2014
Bladzijden: 382

Samenvatting:
Don Tillman en Rosie Jarman zijn getrouwd en wonen in New York. Juist als Don wil vertellen dat Gene, zijn schuinsmarcherende beste vriend uit Australië komt, heeft Rosie nieuws: ze is zwanger.
Op zijn geheel eigen wijze verwerft de autistische Don in no time alle kennis over vader worden. Maar zijn oude zwakheden komen weer boven en brengen hem in de problemen. Terwijl hij opgaat in het perfectioneren van alle praktische details, verliest hij zijn emoties totaal uit het oog. Hij dreigt Rosie kwijt te raken op het moment dat ze hem het hardste nodig heeft.

Mening:
Wat heb ik genoten van dit vervolg op Het Rosie Project. In wezen is het een serieuze roman, maar door het anders (en vaak zo herkenbaar) reageren van Don, komt hij af en toe in idiote situaties die echt op je lachspieren werken. De schrijver moet zelf ook iets van ASS hebben, of anders heeft hij zich erg goed ingeleefd. Zelfs de manier van vertellen door Don is op een rechtstreekse ASS-manier gedaan. Wel vond ik in dit verhaal sommige gebeurtenissen grenzen aan het onwaarschijnlijke, wat het verhaal voor mij afzwakte. Maar ik hoop dat er nog een vervolg komt!

****

Marjon.

.

Het eerste boek, klik voor meer informatie:

hetrosieproject

2 gedachten over “Het Rosie Effect (Don en Rosie 2) ****”

    1. Het is met geen enkel boek te vergelijken eigenlijk. Ik hoop dat je er op Texel je aandacht bij kan houden 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.