Het spoor terug

Schrijver: Tess Gerritsen
Uitgever: Harlequin
Jaar: 2011 (origineel 1994)
Aantal blz: 334

Over het boek:
‘Dus jij wist niet dat je vĂĄder haar heeft vermoord?’
Beryl Tavistock weet niet beter, of haar ouders zijn doodgeschoten in Parijs, in 1973. Dan wordt haar opeens verteld dat haar vader haar moeder heeft omgebracht en vervolgens zelfmoord heeft gepleegd. Omdat ze dat niet kan en niet wil geloven – daarvoor hielden haar ouders te veel van elkaar – reist ze af naar de Franse hoofdstad, vastbesloten de waarheid boven water te krijgen.
Haar zoektocht leidt haar steeds verder de duistere wereld van spionage en contraspionage binnen, zodat ze al snel beseft dat ze het zonder hulp niet redt. Het verleden lijkt nog springlevend, en er blijken mensen te zijn die zelfs voor geweld niet terugschrikken om bepaalde geheimen diep begraven te houden. Voormalig CIA-agent Richard Wolf is haar enige hoop. Maar durft ze hem wel te vertrouwen nu vrienden vijanden blijken te zijn… en vijanden moordenaars?

Mening Marjon (23 maart 2012):
Een wat slap verhaal met een wirwar van mensen die qua karakter niet goed uitgewerkt zijn. Daarom had ik moeite met het uit elkaar houden van de personen uit het verhaal. De spanning was ook niet ver te zoeken, alleen op het einde werd het een beetje spannend. Het enige wat spreekt voor dit boek is dat het heerlijk wegleest omdat Tess Gerritsen nu eenmaal kan schrijven. Er is nog een deel met Beryl Tavistock in de hoofdrol en dat ga ik absoluut nog een keer lezen, maar voorlopig niet.

***

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.