Het strandhuis ***

strandhuis

Auteur: Dorien Kelly
Uitgever: Harlequin
Jaar: 2013
Bladzijden: 318

Samenvatting:
Soms moet je ver van huis gaan om thuis te komen.
Tessa’s leven is een puinhoop. Ze heeft de baan verloren waar ze zo hard voor heeft gewerkt, en haar man is ervandoor met zijn secretaresse, die wĂ©l zwanger bleek te kunnen worden. Eigenlijk, realiseert ze zich, heeft ze zo haar best gedaan om het iedereen naar de zin te maken, dat haar eigen gevoelens en verlangens totaal ondergesneeuwd zijn. Hoog tijd dus om de zaken eens op een rijtje te zetten.
Haar vriendin Kate (ook ontslagen, ook in staat van verwarring) haalt haar over mee naar Costa Rica te gaan. Een vlucht misschien, maar in het strandhuis in Playa Blanca valt er meer op zijn plek dan ze ooit had durven dromen. Niet in de laatste plaats dankzij haar clandestiene huisgenoten (de zwangere tiener Isabel en haar norse beschermster Mila), de filosoof-huisbewaarder Don en, niet te vergeten, buurman Javier Ruiz. Want door hun kijk op de wereld leert ze dingen over zichzelf waar ze thuis nooit achter was gekomen.

Mening
Dit boek stond al lang op mijn verlanglijstje en ik ging er van uit dat het een heerlijk-boek-voor-tussendoor zou zijn. Maar dat viel tegen. Ik kwam niet lekker in het boek, vond het Ă©Ă©n heel realistisch en het andere juist niet, je wordt doorlopend afgeleid met vergelijkingen en dingen die er niet toe doen en het komt allemaal wat ‘vreemd’ over. Daarnaast vind ik de vriendschap tussen Tessa en Kate niet echt een vriendschap. Dat stoorde door het verhaal heen.

***

Marjon.

 

 

5 gedachten over “Het strandhuis ***”

    1. Je weet dat dat heel persoonlijk kan zijn hĂš, gewoon gaan proberen, misschien dat jij het juist heel goed vindt!

  1. Als ik de samenvatting lees denk ik van mmmm geen idee wat ik ermee moet…. Nu jij t niet zo vind denk ik dat ik deze even over sla 😉

    1. Je kan het toch proberen, Jolanda. Dichtslaan kan altijd nog. Ik vind soms iets helemaal niet leuk waar andere heel enthousiast over zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.