Het Venetiaanse huis

Auteur: Mary Nickson
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2005
Bladzijden: 478

Over het boek:
Voor Victoria Cunningham was het prachtige huis van haar grootmoeder op CorfĂč altijd een veilige, bijna magische plek. Als kind bracht ze elke zomer door in ‘het Venetiaanse huis’, samen met haar neefje Guy en zijn vriendje Richard Cunningham. De drie kinderen sloten er vriendschap voor het leven.
Jaren later trouwt Victoria met Richard, maar als hij overlijdt, ontdekt ze dat hun huwelijk een farce is geweest. Ze besluit samen met haar zoon Jake naar het Venetiaanse huis te verhuizen. Daar stuit ze op familiegeheimen, maar ze ontmoet ook de fotograaf Patrick Hammond. Opnieuw bloeit er een mooie vriendschap op in het huis ? en misschien wel meer dan dat.

Mening Marjon (29 september 2007):
Ik vind die samenvatting wel erg summier en een heel ander beeld geven dan waar het boek om draait. Er zit veel diepgang in dit boek, het is ook echt een heel mooi boek. Met liefde en romantiek, maar ook realiteit, herkenbaarheid en psychologie. Een heel af boek, zeg maar. En absoluut een aanrader. Ik vond alleen het einde wat lang duren. Misschien omdat ik al verlangde naar Delta Deceptie en ik blijkbaar toe ben aan weer eens een spannend boek. Spannende boeken zijn vooral aan het einde spannend en mooie boeken werken meestal ook naar een soort climax toe. Dat miste ik een beetje aan dit boek. Maar wel héél mooi en het las prettig. Ik kocht het boek voor 6,99 bij een Boekenvoordeelmarkt. Een tip misschien?

****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.