Het verborgen eiland (Eiland Wieringen 1)

 

Auteur: Margreet Maljers
Uitgever: Omniboek
Jaar: 2017
Bladzijden: 191

Over het boek:
Dit is een moderne, meeslepende familieroman van Margreet Maljers. Andra Waardijk is na vijftien jaar huwelijk met de charmante, maar dominante Henry haar zelfvertrouwen kwijt. Als Henry haar vertelt te willen scheiden, stort haar wereld in. Ze besluit met haar vier kinderen naar Wieringen te gaan, waar ze tijdelijk in het huis van een goede kennis kan wonen. Daar lukt het haar afstand te nemen van haar man en vindt ze haar eigen identiteit terug.

Mening Marjon:
Wat een verrassend boek. Andra’s man heeft een ander en wil scheiden. Andra’s leven stort in en ze vlucht met hun vier kinderen naar een plek van haar jeugd: het voormalige eiland Wieringen. Daar leert ze zichzelf weer te worden.
Het boek is heel realistisch verteld: wat doet het met je als je man overheersend en een tikje narcistisch is, hoe verander je daardoor, wat doet een scheiding met je. Je ziet Andra groeien en veranderen, heel mooi beschreven. Ook de kinderen komen aan bod en de ex-man zelf die misschien niet wil toegeven dat hij verkeerde beslissingen nam.
Het Christelijk geloof speelt een kleine rol.
Al met al een prachtig boek en een aanrader! Ik kocht de hele serie (3 delen), dus binnenkort begin ik in deel 2.

Margreet Maljers schrijft ook onder de naam Margreet Crispijn.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.