Het vergeten dorp

Auteur: Lorna Cook
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Jaar: 2019
Bladzijden: 416

Over het boek:
Een mysterieuze oude foto leidt tot de ontdekking van een vreselijk geheim… Deels historische roman voor fans van Kate Morton en Carol Drinkwater.

1943: De hele wereld is in staat van oorlog, en de bewoners van Tyneham wordt gevraagd hun thuis op te offeren – het dorp wordt overgedragen aan het Britse leger. Maar op de vooravond van de overdracht zal een vreselijke gebeurtenis ervoor zorgen dat drie van hen voor altijd verdwijnen.

2017: Melissa hoopte dat een vakantie aan de kust van Dorset haar relatie uit het slib zou trekken, maar ondanks de idyllische omgeving gaat het juist bergafwaarts. Dan vindt Melissa een mysterieuze foto, van een vrouw uit het vergeten dorp Tyneham. Ze is vastbesloten om te ontdekken wat het verhaal achter de oude foto is. Maar Tyneham verbergt een gruwelijk geheim


Mening Marjon:
Tyneham bestaat echt en de achtergrondfeiten kloppen ook. Dat geeft dit boek direct een extra dimensie. Er schijnt weinig bekend te zijn over dit dorp en de auteur heeft er een fantastisch verhaal omheen geschreven. Je wordt onmiddellijk meegezogen in het boek en het laat je niet meer los: wat is er met Lady Veronica gebeurd en hoe liep het hele verhaal af. Misschien hier en daar wat voorspelbaar maar dat maakt het niet minder goed. Aanrader!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.