Het vergeten koninkrijk (De boeken van Terra Fabula 1)

Auteur: Peter Dewillis
Uitgever: Zilverbron
Jaar: 2017
Bladzijden: 277

Over het boek:
Londen 1897. Op oudejaarsavond krijgen Martha en William het verschrikkelijke bericht dat ze hun ouders nooit meer zullen zien. Hun schip is tijdens een hoogst geheime expeditie op zee vergaan. Dan staan onaangekondigd twee nogal excentrieke dames voor de deur die beweren dat zij de tantes van William en Martha zijn. Ze nemen de kinderen mee om voor hen te zorgen, ver weg van hun veilige wereld in Londen. Tijdens het verblijf bij de tantes komen de kinderen de ware toedracht te weten over het verlies van hun ouders en ontdekken ze dat de bloedlijn van hun familie teruggaat naar een wonderlijk verleden. William en Martha zijn de erfgenamen van een magisch koninkrijk en zij zijn de enigen die dit rijk kunnen redden van de ondergang. Ze volgen het spoor van hun ouders en belanden in een strijd waarin elk sprookje dat ooit is geschreven voor altijd verloren kan gaan en zal worden vergeten. Een onvoorstelbaar avontuur begint en ze verdwalen in een wereld vol gevaren, raadsels en geheimen die nog nooit door iemand is beschreven.

Mening Clasien:
Eilandengroep Terra Fabula – niet te zien voor gewone mensen – met geesten en mythische figuren. Je beleeft en ontdekt mee met de kroonkinderen Martha en William.
Een familiegeheim dat deel uit maakt van een geschiedenis die tot de dag van vandaag verborgen is gehouden.
De ouders van Martha en William werken voor het Brits Museum en maken expedities, dit keer bij de eilanden van Scilly.  Wanneer het noodlot toeslaat en ze niet terugkeren gaan de kinderen mee met twee tantes. Niets vermoedend over de avonturen die ze met deze twee tegemoet gaan.
Wat volgt is een heerlijk verhaal, spanning, magische wezens, heerlijke personages: een waarlijk sprookje.
Dit eerste boek van deze serie kan wat mij betreft tippen aan de Harry Potter serie.

*****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.