Het verhaal van Edgar Sawtelle

Schrijver: David Wroblewski
Uitgeverij: Arena
Jaar: 2009
Aantal blz.: 541

Over het boek:
Op een boerderij diep in de bossen van Wisconsin woont de familie Sawtelle: de jonge Edgar en zijn ouders Gar en Trudy. Gar heeft altijd een speciale liefde voor honden gehad en heeft dit doorgegeven aan zijn zoon. Edgar, die niet kan praten, kan uitstekend communiceren met de Sawtelle-honden, die een nobel en zacht karakter en een hoog ontwikkelde intuĂŻtie hebben.
Maar na de komst van Edgars op het eerste gezicht charmante oom Claude is het gedaan met de rust op de boerderij. Dan sterft Gar onverwacht, en Edgar kan niet telefonisch om hulp vragen. Zijn schuldgevoel en verdriet worden langzaam maar zeker overschaduwd door het besef dat zijn vader is vermoord. Na nog een hartverscheurende tragedie slaat Edgar op de vlucht, samen met drie trouwe honden.

Mening Marjon (10 mei 2009):
Ik had hele hoge verwachtingen van dit boek en die kwamen niet uit. Ik heb het boek weliswaar uitgelezen, heb hier en daar een traan weg gepinkt, heb erbij geglimlacht… Maar ik kwam er niet lekker in, vind het wat houterig geschreven, nogal onwaarschijnlijk, niet genoeg uitgediept. Dat ik het uitlas is vooral te danken aan het feit dat de schrijver het toch voor elkaar krijgt je zodanig te boeien dat je wilt weten hoe het afloopt en het trouwe karakter van de honden die er in meespelen hield mijn aandacht vast. En misschien kwam het ook omdat ik de hoop bleef houden dat ik het nog Ăšcht goed ging vinden. Hoe dan ook; zoals altijd is deze mening heel persoonlijk en als je de kans krijgt het te lezen… Toch maar proberen!

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.