Het verlangen

 

Auteur: Naar het script van Fran Ketelaar
Uitgever: Q
Jaar: 2017
Bladzijden: 216

Over het boek:
Het Verlangen is het boek bij de bioscoopfilm met in de hoofdrol Chantal Janzen en het literaire meesterwerk Het Verlangen.

Marc en Boudewijn Goudemondt zitten in de problemen. Hun uitgeverij heeft dringend een bestseller nodig om niet failliet te gaan. Tussen de ingestuurde manuscripten vinden ze Het verlangen, een literair meesterwerk. Het enige nadeel: de auteur, Herman, blijkt hevig te stotteren en is erg mediaschuw. Hoe goed het boek ook is, de broers weten dat ze met Herman niet aan hoeven te komen bij de media. Als de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte zich bij de uitgeverij meldt met een beroerd manuscript, zien Marc en Boudewijn mogelijkheden. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman. Maar kan Brigitte iedereen wel overtuigen dat ze literair schrijfster is? En wat als Herman ooit spijt krijgt van de deal?

Het verlangen is een film van Joram LĂŒrsen naar een scenario van Frank Ketelaar.

Mening Marjon:
Het verhaal is heel erg leuk en je sluit Brigitte in je hart; ze is erg leuk neergezet, als een echt mens. Maar het boek is verder enigszins simpel geschreven. Misschien is dat gangbaar als het script (en de film) er eerder is dan het boek. Toch heb ik er van genoten. Daarom 3,5 sterren, maar ik rond altijd af, dus krijgt het boek er 4.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.