Het verloren boek van Salem

Schrijver: Katherine Howe
Uitgeverij: Mouria
Jaar: 2009
Aantal blz.: 382

Over het boek:
Tijdens het opruimen van het huis van haar grootmoeder vindt Connie Goodwin een sleutel met daaraan een stukje papier met de naam Deliverance Dane erop. Het is de sleutel tot een mysterie dat begint in 1692 in het Amerikaanse stadje Salem – in de tijd van de beruchte heksenprocessen. Meer dan 150 mannen en vrouwen werden beschuldigd van hekserij. De ‘overweldigende bewijzen’ waren onder andere dromen en visioenen.
Maar zou er toch iets van waarheid hebben gelegen in al die beschuldigingen?
Connie ontdekt dat Deliverance Dane een geheim boek heeft nagelaten. Connie is vastbesloten dit boek vinden, maar er zijn meer kapers op de kust. Haar zoektocht brengt haar naar oude archieven en bibliotheken. Maar ze komt ook tegenover een man te staan die het boek koste wat het kost in handen wil krijgen, iemand met slechte bedoelingen.
Welke geheimen bevat dit boek? Is er werkelijk magie in beschreven? Connie krijgt hulp van Sam Hartley, een restaurateur, maar wie kan ze verder nog vertrouwen? Ze raakt verzeild in een race tegen de klok om het boek te vinden – en de waarheid over de Salem-vrouwen te onthullen – voordat een oude familievloek opnieuw dodelijk zal toeslaan.

Even ter informatie:
De heksenprocessen van Salem vonden daadwerkelijk plaats en de schrijfster van dit boek is zelf een afstammeling van een van de veroordeelden in 1692. HIER vind je meer info.

Mening Marjon (20 augustus 2010):
Wetende dat dit echt gebeurd is, ga je zo’n boek heel anders lezen. Het voelde daardoor echter, maar de schrijfstijl van Katherine Howe heeft daar zeker ook aan bijgedragen. Het is heerlijk geschreven, niet langdradig, niet afgeraffeld, niet te zwaar en niet te oppervlakkig. Het verhaal speelt zich in 1991, maar duikt geregeld terug naar 3 eeuwen eerder waar het verhaal zich rond 3 generaties heksen concentreert. Het is echter niet verwarrend; het blijft prettig lezen. Heel erg spannend is het boek niet, maar dat heeft het ook niet nodig.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.