Het verloren Symbool (Robert Langdon 3)

Schrijver: Dan Brown
Uitgever: Luitingh
Jaar: 2009
Aantal blz: 510

Over het boek:
Robert Langdon wordt onder valse voorwendselen naar Washington gelokt: het epicentrum van de wereldmacht en de stad met de grootste verborgen geheimen uit de geschiedenis. Na aankomst in het Capitool krijgt hij een telefoontje. Peter Solomon, vooraanstaand lid van de vrijmetselarij, filantroop en goede vriend van Langdon, is ontvoerd en verkeert in levensgevaar. Solomons kidnapper wil maar één ding: dat Langdon de codes van het mysterieuze genootschap ontcijfert en de legendarische macht die daardoor vrijkomt aan de kidnapper overdraagt.

Langdon kan niet anders dan het spel meespelen. Hij krijgt hulp van Katherine, Solomons zus, een vooraanstaand wetenschapper die de kracht van het menselijk denken bestudeert. Lukt het hen om op hun duizelingwekkende tocht de geheimen van Washington te ontraadselen? Want wat hadden de idealen van de geestelijke vaders van de Verenigde Staten gemeen met de denkbeelden van de vrijmetselarij? En kan die kennis het leven van Solomon en het lot van de wereld redden?

Mening Marjon (5 maart 2010):
Eerlijk? Het is een spannend verhaal van amper 100 bladzijden en het is 410 bladzijden opgesierd met bijbelgeschiedenis, de geschiedenis van de bouwwerken van Washinton, een hoop academisch gewauwel met moeilijke woorden en een vleugje menselijkheid er in. Het h√°√°lt het niet bij De Da Vinci Code, waar je het onherroepelijk mee gaat vergelijken en het leest ook veel minder ‘lekker’. Sommige stukken waren gewoon taai, oervervelend en totaal niet relevant. Andere stukken vloog je doorheen omdat het zo ongelofelijk spannend was. Je kan er alle kanten mee op. Maar ik kan niet met volle overtuiging zeggen dat het een goed boek is. Toch heb ik het uitgelezen, wat weer een pluspuntje is. Dat was het dan wel weer waard. Gewoon proberen dus en probeer dan ik elk geval tot bladzijde 100 te komen, want dat begint het verhaal echt te lopen.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.