Het vervloekte huis

vervloektehuis

Auteur: Lydia van Houten
Uitgever: Kabook Publishing
Bladzijden: 280
Jaar: 2016

Over het boek:
Als de 43-jarige journaliste Mikayla geconfronteerd wordt met de zelfmoord van haar man Steven, stort haar hele wereld in. Steven Jackson, geboren in Canada, blijkt echter een onverwachte erfenis voor Mikayla achter te laten: een huis in Rocky Roads, British Columbia, Canada. Samen met haar 7-jarige zoontje Jason en haar 16-jarige dochter Valerie ontvlucht Mikayla haar nu eenzame leven in Amsterdam. Ze emigreert naar Canada, in de hoop haar eerste thriller te schrijven in het klaarblijkelijk uitgestorven Rocky Roads. Al snel stuit ze op een aantal eigenaardige zaken, zoals de onopgeloste moord op Joanna la Croix van twintig jaar eerder.

Als Mikayla op eigen houtje onderzoek gaat doen naar de moord, wordt steeds duidelijker dat Rocky Roads een duister geheim herbergt. Mikayla duikt in het verleden van het stadje. Vanaf dat moment gebeuren er rare dingen in en om haar huis. Jason meent zelfs dat het spookt, dat het huis vervloekt is. Als hun hond Gollum spoorloos verdwijnt neemt Mikayla zelf het heft in handen. Ze moet en zal de onderste steen boven krijgen…

Mening Clasien (23-juli 2016):
Wat een goed boek van deze schrijfster. Constante spanning maakt het dat je door wilt lezen, de vraag knaagt aan je: Wie maakt Mikayla (Mika) haar leven en dat van haar twee kinderen als een doorlopende achtbaan van vreemde voorvallen.

Mika 43 jaar verhuist naar Canada nadat haar man zelfmoord heeft gepleegd. Ze erft daar een huis in het stadje Rocky Roads. Vanaf het begin voelt het “unheimlich”, Mika heeft constant het idee dat er iemand op haar let, vooral wanneer zij als journaliste haar neus in zaken steekt die ze beter kan laten.

Moorden, verdwijningen, haar huis op zijn kop, Mika blijft ondanks meerdere dreigingen doorgaan met haar onderzoek. Wie kan ze vertrouwen, wat steekt er achter?
Zelfs wanneer ze een relatie krijgt met Robert vertrouwt ze hem niet helemaal.

Uiteindelijk lees je wat er allemaal aan de hand is in het dorpje Rocky Roads en dit gaat je verbeelding te boven. Corruptie, mensen uit de politiek, rechters , beroemde mensen een netwerk, een dood in scĂšne gezet.
“Alles was een leugen”.

*****

Mening Natasja:
Als Mikayla te horen krijgt dat haar man zelfmoord heeft gepleegd stort haar hele wereld in. Ze heeft zoveel vragen en de antwoorden zijn geheimzinniger dan ooit.
Als ze in Roads, British Columbia, Canada aankomt, (waar haar man schijnbaar een huisje had) heeft ze het idee dat er helemaal niks klopt. Ze gaat graven in dingen waar ze beter uit had kunnen blijven. Maar ook al lopen zij en haar kinderen gevaar, ze kan niet stoppen en ze stuit op de meest vreselijke verhalen en momenten.
Dit verhaal is vooral erg spannend en je kan het boek alleen maar verder lezen om te weten wat er hier toch allemaal aan de hand is. En de bewoners zijn wel op zijn minst te vertrouwen. Zodra je denkt dat iemand oké is word je weer op het verkeerde been gezet en lijkt het hele stadje zo corrupt als wat. Ik vond het een geweldig boek alleen jammer dat het einde er zo ineen is.

Clasien en Natasja.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.