Het Victoriaanse Huis

victoriaansehuis

Auteur: John Boyne
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2013
Blz: 320

Korte omschrijving:
1867. Op een koude, donkere avond arriveert Eliza Caine met de trein in Norfolk, waar ze een baan als gouvernante heeft aangenomen. Doodmoe dient ze zich aan bij Gaudlin Hall, haar nieuwe huis. Ze wordt er begroet door de twee kinderen die ze moet verzorgen – maar er zijn geen ouders, geen andere volwassenen, en niemand die haar mysterieuze werkgever vertegenwoordigt. De kinderen kunnen haar ook niet helpen. Later die nacht in haar kamer gebeurt er iets beangstigends, en Eliza begint te vermoeden dat er iets helemaal mis is in Gaudlin Hall. Vanaf dat moment staat haar nog maar Ă©Ă©n ding te doen als haar eigen leven en dat van de kinderen haar lief is: de lang verborgen geheimen van het huis ontrafelen en afrekenen met de demonen uit het verleden die zich in elk donker hoekje schuil lijken te houden.

Mijn mening:
Vijf hele dikke sterren verdient dit boek want wauw wat is het goed.
Een verhaal waar je in begint en wat je niet meer loslaat. Eliza Caine vertrekt uit Londen zodra haar vader overleden is om een nieuwe toekomst tegemoet tegaan als gouvernante van twee kinderen. Ze komt terecht in een regelrechte nachtmerrie. Het spookt in Gaudlin Hall. De geest van de overleden moeder waart rond en laat niemand aan haar kinderen komen. Meerdere bekopen dit met de dood, Ă©Ă©n iemand weet te ontsnappen. Als je dan aan het eind van het boek denkt Happy end is niks minder waar. Een open einde en ik hoop op een vervolgdeel.

*****

Clasien

4 gedachten aan “Het Victoriaanse Huis”

 1. Ik schreef het net al bij Natasja, dit boek staat hoog op mijn leeslijst!
  En ik kan jullie de boeken van Susie Moloney aanraden!

 2. ben benieuwd wat jullie er van vinden 🙂

  Mijn reactie van het boek *****

  Weer eens wat anders dan een gewone roman,heerlijk griezelig in een huis waar het volop spookt.
  Laat Eliza zich wegjagen of vecht ze terug?
  Lees het en huiver zou ik zeggen.
  Zo’n boek is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd,want wie niet van geesten of bijgeloof houd moet dit zeker niet gaan lezen.
  Maar wil je eens wat anders met een spannend en goed verhaal zou ik deze toch echt wel aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.