Het vlinderkistje

Hetvlinderkistje

Auteur: Santa Montefiore
Uitgever: De Boekerij
Jaar: 2002
Bladzijden: 512

Over het boek:
Federica Campione woont de eerste zeven jaar van haar leven in Chili. Haar Engelse moeder Helena is getrouwd met Ramon, een schrijver. Hij verblijft echter het grootste deel van het jaar in het buitenland. Helena, die niet meer tegen de eenzaamheid kan, stelt hem een ultimatum: hij moet vaker thuis zijn of zij zal met de kinderen naar Cornwall terugkeren. Ramon weigert en de trotse Helena rest niets anders dan haar leven in Engeland voort te zetten. Maar Federica’s liefde voor haar vader blijft en ze koestert het cadeau dat hij haar ooit gaf: het prachtige ingelegde vlinderkistje.

Mening Marjon:
Ik dacht altijd dat Onder de Ombuboom Santa’s debuut was, maar op alle sites staat dit als eerste boek genoteerd. En dat merk je. In de loop der tijd is ze beter gaan schrijven, vind ik. Het boek is prachtig en neemt je door de sfeerbeschrijvingen mee naar Chili en Cornwall, dat zeker. De rol die Ramon met zijn egoĂŻsme speelt in het leven van Helena, Fede en Hall is goed neergezet. Ramon heeft enigszins narcistische neigingen en wat ze ook proberen; hij verandert niet. Dit heeft grote gevolgen voor de keuzes die ze alle drie in hun leven maken. Een minpunt aan het boek vind ik dat er veel overbodige tekst in staat. Santa had wat mij betreft wel wat meer mogen wegstrepen. En dat is de reden waarom dit verder mooie boek toch geen 5 sterren van me krijgt,

****

Marjon.

5 gedachten aan “Het vlinderkistje”

  1. Zit nu middenin de bijenkoningin. Staat voorop voor de liefhebbers van santa montefiore. Toch maar eens een boek van haar proberen. Welke raad je aan?

    1. Persoonlijk vind ik De Vuurtoren van Connemara het mooiste. Haar oudere boeken vind ik allemaal 4-sterrenboeken, haar nieuwere 5-sterren. Maar het is toch een kwestie van proberen. Er staan er genoeg op deze en de oude Uitgelezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.