Het vreemde meisje *****

hetvreemdemeisje

Auteur: Maria Boonzaaijer
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2013
Bladzijden: 250

Samenvatting:
Heleen, fysiotherapeute in Amsterdam, denkt haar leven onder controle te hebben. Tot er op een dag een mager meisje uit Rusland voor haar deur staat, dat beweert haar nichtje Irina te zijn. Maar hoe kan dat? Heleen heeft maar Ă©Ă©n oudere broer die priester is. Ze heeft geen contact meer met hem. Er is te veel gebeurd in het verleden.
Heleen wordt ondanks haar argwaan geraakt door de eenzaamheid die Irina uitstraalt. Ze kan haar niet aan haar lot over laten en neemt het meisje mee naar huis. Dit besluit blijkt grote gevolgen te hebben. Het verleden moet zijn geheimen prijsgeven. Wie is Heleens broer eigenlijk? En wat houdt hij verborgen?

Mening:
Een prachtig diep verhaal met als thema iets van deze tijd: seksueel misbruik binnen de Rooms-katholieke kerk. De hoofdpersoon verwoest vele levens, maar brengt ook levens bij elkaar. Hoe gaat het verder met Irina? Wat is er precies tussen haar en Bernard gebeurd? En wat is er daarna met Irina gebeurd? Het verhaal speelt zich vooral in het heden, maar grijpt af en toe naar het verleden. Ook wisselt het tussen de hoofdpersonen, maar Heleen speelt daarin de grootste rol. Haar karakter, haar gevoelens, haar reactie op het verleden zijn heel goed uitgewerkt. Het boek grijpt aan en laat je niet meer los. Wat een aanrader!

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.