Honden van Riga (Inspecteur Wallander 2)

Schrijver: Henning Mankell
Uitgever: De Geus Spanning
Jaar: 1992
Aantal blz: 316

Over het boek:
Op een winterse dag spoelt een rubbervlot met twee dode mannen aan op de zuidkust van het Zweedse Skåne. Na een anonieme tips telt de politie een onderzoek in. De mannen zijn vóór hun executie gemarteld. Identificatie aan de hand van hun gebit levert een spoor op dat Wallander naar de Letse hoofdstraat Riga voert. Daar dreigt hij een pion te worden in een Baltische intrige.

Mening Marjon (11 mei 2007):
Nee en nog eens nee. Dit boek vond ik niet prettig lezen en hoewel het spannend was, vond ik geen sfeer die leuk genoeg was om door te lezen. Ik heb het w√©l uitgelezen, maar dan omdat het nu eenmaal een boek uit de Kurt Wallander-serie is. Ik heb er nu 7 gelezen waarvan ik er 6 buitengewoon goed vond en deze dus niet. Waar het aan ligt? Dat het zich in Letland afspeelt? Er teveel politiek in voorkomt? De omschrijving van Riga, waar het zich grotendeels afspeelt, gaf mij een beeld van een grauwe doodse stad, waar iedereen als een robot in leeft. Onzin natuurlijk, maar mijn fantasie dreef steeds die kant op en het lukte me niet er iets anders van te maken. Helaas…

***

Marjon.

Voorgaande delen:

E√©n gedachte over “Honden van Riga (Inspecteur Wallander 2)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.