Honderd namen

honderd

Auteur: Cecelia Ahern
Uitgever: Prometheus
Jaar: 2013
Bladzijden: 384
Beoordeling: ****

Korte samenvatting:
Wanneer journalist Kitty Logan een kolossale fout maakt in een artikel raakt haar carrière in het slop en daalt haar zelfvertrouwen tot een dieptepunt. Hunkerend naar wat bemoedigende woorden bezoekt ze haar terminaal zieke mentor, redacteur en vriendin Constance. Kitty vraagt haar welk verhaal ze altijd al heeft willen schrijven maar waar ze de kans nooit toe kreeg. Constance geeft Kitty de opdracht een document uit haar kantoor te halen. Wanneer Kitty terugkeert, is het echter al te laat: Constance is overleden. Om haar mentor te eren is Kitty vastbesloten haar laatste project af te maken.
Bij het openen van de envelop vindt ze een lijst met namen. Honderd namen, zonder overzicht, zonder uitleg, niks om te verklaren wie deze mensen zijn en wat het verband is. Zo begint Kitty aan het omvangrijkste verhaal van haar leven. Ze ontmoet zo veel mogelijk mensen van de lijst om hun verhalen te horen, om Constances bedoelingen te achterhalen en het belangrijkste: om zichzelf en haar magische gave van het vertellen te herontdekken.

Mijn mening:
Een lekker vertrouwd boek weer van Cecelia. In het begin vond ik het ook erg vreemd die honderd namen wat bedoelen ze er mee. Maar er zit wel duidelijk een boodschap in,zoals in al haar boeken. Je krijgt zo meerdere verhalen te lezen die allemaal even mooi zijn en ook weer mooi samenvoegen.

Natasja.

 

7 gedachten aan “Honderd namen”

  1. Ik heb een paar jaar terug PS. Ik hou van je gelezen. Het concept was steengoed, maar wat vond ik het knullig geschreven. Daarna heb ik dus nooit meer iets van haar gelezen. Nu ben ik wel erg benieuwd eigenlijk.

  2. Nee, geen film gezien… Ik vond het verhaal prachtig maar het zo slecht geschreven… Hihihi… en jullie hadden daar dus geen last van. Grappig. Ik geloof dat ik haar boeken maar moet proberen.

    Heeft iemand van jullie ‘Verslingerd aan jou’ van Rachel Gibson gelezen? Ik kom er niet doorheen, maar dat kan er ook liggen dat ik het nu druk heb?

    1. Ik ken wel het boek ‘Undercover Lover’ van Rachel Gibson en dat leest heel vlot weg. Maar soms pakt een boek gewoon minder en als je veel aan je hoofd hebt, dan is het soms ook lastiger om je aandacht erbij te houden…

      1. Ik heb het inderdaad maar weggelegd, ik ken verder nog helemaal niets van haar. Ik ben nu het boek Toen ik je zag van Isa Hoes aan het lezen. Heel indrukwekkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.