Hoogtij (Eilandliefde 5)

Auteur: Jackie van Laren
Uitgever: Meulenhof Boekerij
Jaar: 2020
Bladzijden: 352

Over het boek:
Liefde, vriendschap en grote levensvragen tegen de achtergrond van de geliefde Waddeneilanden
Yvonne, het zusje van Tjeerd, is op zestienjarige leeftijd van het eiland af gestuurd naar haar strenge tante in Leeuwarden, omdat ze als bloedmooie, arrogante puber volkomen onhandelbaar werd. Jaren later heeft ze haar lange blonde haar afgeknipt en haar naam terugveranderd naar Nynke, haar eerste naam. Ze wil actrice worden, maar voordat ze kan beginnen aan haar opleiding wil ze haar jeugdzonden achter zich laten. Daarom keert ze, vroeg in de zomer, stilletjes terug naar het eiland om het goed te maken met iedereen die ze in het verleden heeft gekwetst.
In de huisjes bij strandtent Grote Vis logeert Daan (van het bekende duo Daan en Nout), die incognito op het terras van de Vis optreedt. Als Nynke en Daan elkaar ontmoeten is er een klik, maar ze twijfelen aan elkaars motieven: hij is bekend, zij wil actrice worden; zij is mooi, hij is een versierder. Tot een flinke storm voor veel schade zorgt. Het hele eiland is in rep en roer, Daan en Nynke steken de handen uit de mouwen, en dan leren ze elkaar pas echt goed kennen.

Mening Marjon:
Wat een leuk en eigenlijk onverwacht vervolg op deze serie. Ik dacht dat het was afgerond en dit was echt een cadeautje. In dit boek spelen Nynke en Sjaak/Daan de hoofdrol. Nynke is een opstandige puber geweest en schaamt zich daar nu voor. En Sjaak verbergt zichzelf. De actualiteit speelt ook een rol: er spoelen allemaal zeecontainers aan met alle gevolgen van dien. Net als in de vorige delen speelt strandrestaurant De Vis een grote rol. Alle mensen uit de vorige boeken zijn er ook weer bij. Ik hoop toch op nog een vervolg, misschien met Nynkes broer Tjeerd en Greetje in de hoofdrol…?

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.