Hotel aan zee

hotelaanzee

Ook digitaal verkrijgbaar.

Auteur: Maeve Binchy
Uitgever: Unieboek/ Het spectrum
Jaar: 2013
Aantal bladzijden: 432
ISBN: 9789000316090

Korte samenvatting:
In de zomer is het gezellig druk in het badplaatsje Stoneybridge. Overal slenteren vakantiegangers rond en de stranden zijn bezaaid met emmers, schepjes en zandkastelen. Maar in de winter begeeft bijna niemand zich naar de prachtige stranden en de woeste kliffen die samen de ruige westkust van Ierland vormen. De enkeling die toch naar de kust gaat, kan niet om hotel Stone House heen. Daar kan iedere gast rekenen op een warm welkom van eigenaresse Chicky Starr, ongeacht de reden van zijn komst.
Zo dragen Henry en Nicola een afschuwelijk geheim met zich mee, ziet de vrolijke verpleegkundige Winnie haar vakantie in het water vallen en komt John op de bonnefooi aanwaaien nadat hij zijn vlucht heeft gemist. De excentrieke Freda is paragnost – en parttime kapper. En dan is er nog Nora, een zwijgzame oudere dame die overal zo het hare van lijkt te denken.

Mijn mening:
Wat een heerlijk boek weer van Maeve Binchy. Hier gaat het over een hotel haar hoteleigenaresse en haar gasten. Dus je leest van de hoteleigenaresse en haar gasten ieder apart hun verhaal. Hoop dat ik het zo een beetje duidelijk heb gezegd. Maar het is niet verwarrend en je leest het ook lekker door.

Aantal sterren (maximaal 5): *****

Manuela Reijnen.

11 gedachten over “Hotel aan zee”

 1. Dit boek ligt bijna bovenop mijn stapel 😉
  Ik ben een liefhebber van haar boeken, al vond ik ze de laatste jaren wat minder. Maar dit boek klinkt weer veelbelovend.

  Jammer dat de schrijfster niet meer leeft. Geen mooie nieuwe Maeve Binchyboeken meer…

  1. Nee dat is inderdaad jammer. Maar wie weet had ze nog een boek op de planken liggen. Ben nu trouwens van haar ‘En toen kwam Frankie’ aan het lezen

 2. Erg mooi tot nu toe. Zitten ook wel ontroerende momenten in. Leg hem met moeite weg en ben nu op de helft

  1. Oooh, dat boek heb ik ook nog liggen. Ik ben heel benieuwd! Ik zit nu lekker in Hotel aan Zee. Dat is weer een ouderwets goede Maeve Binchy!

   1. Ja idd. Wel nu echt al haar boeken lezen. Jammer dat je een schrijfster was ontdekt als diegene is overleden.

    1. Ik had 10 jaar geleden al veel van haar boeken. Je kon ze toen in een keer kopen bij ECI met korting. Het wordt tijd dat ik ga herlezen 😉 Ik denk dat ik morgen haar boek uitlees. Ik heb weinig tijd gehad de laatste weken.

     1. Oké. Ja had wel eerder van haar gehoord, maar eigenlijk nog nooit een boek van haar gelezen. Zal straks of morgen even de recensies versturen. Heb namelijk weer 3 boeken uitgelezen. En ben nu bezig in Aanpakken van Sophie Kinsella. Zitten wel komische stukjes in.

    2. Oh ik kan weer voort hier hihi. Ik heb net een recensie van Tamara geplaatst! Leuk! Kom maar op 😀

     Ik duik mijn bed in, met boek, heerlijk. Fijne avond nog!

     1. Hetzelfde gewenst Marjon. En voor straks welterusten.

 3. Ik heb het boek gisteravond nog uitgelezen 🙂

  Ik heb er een beetje dubbel gevoel bij. Het is een fantastisch boek, goed geschreven en het verveelt geen minuut. Maar omdat elk hoofdstuk weer een ander hoofdpersoon heeft, krijgt het een idee van een bundel korte verhalen. En daardoor kwam ik er niet helemaal in. Op de een of andere manier waren de karakters ook niet helemaal uitgewerkt (dat is sowieso lastig als het om korte verhalen gaat), waardoor ik geregeld moest terug bladeren wie wie ook alweer was. Wel grappig: er komen ook medespelers uit ‘Hart en Ziel’ in voor.

  Al met al las ik het boek toch met plezier uit.

  Aantal sterren (maximaal 5) ****

  Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.