Hou je mond!

Auteur: Sophie Kinsella
Uitgever: House of Books bv
Jaar: 2004/2009
Aantal blz: 336

Over het boek:
Emma heeft, zoals alle jonge vrouwen ter wereld, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega’s. Zo werd ze ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken en ze vindt haar vriend Connor een beetje op Ken lijken. Die van Barbie en Ken.
Ze geeft de plant van haar irritante collega sinaasappelsap – bijna dagelijks – en haar string doet pijn.
Emma is altijd nerveus als ze moet vliegen. Daarom vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een ardige vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma denkt dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt…
Sophie Kinsella is bestsellerschrijfster en journaliste. Ze woont in Londen. Ze heeft weinig grote geheimen, behalve dat ze niet dol is op vliegen.

Mening Marjon (28-4-2007):
Een beetje sceptisch begon ik aan dit boek. Veel boeken van onbekende schrijvers koop ik om wat er op de achterflap staat. En om eerlijk te zijn was dit niet direct iets wat me aantrok. Ik val sowieso niet voor typische ‘vrouwenboeken’. En dan is het ook nog in de tegenwoordige tijd geschreven. Aaargh! Vreselijk. Maar ik kocht het uit nieuwsgierigheid bij AH de afgelopen week. Omdat AH het in de ‘bonus’ had voor maar 3,99. En omdat ik toch wel nieuwsgierig was. Want Sophie Kinsella heeft bestsellers geschreven. Dan moet er toch iets goeds aan zijn? En dan voor 4,00…
En laat het nou ook gewoon een leuk boek zijn? Echt een leuk boek. Niet goed, niet erg diep. Maar ook niet zĂł oppervlakkig dat het zoiets als een boek uit de Bouquetreeks. Ik moet zeggen dat ik het erg verfrissend vond eens zo’n boek tussendoor te lezen, een beetje in de stijl van Bridget Jones. Ik ga verder geen boeken nieuw van deze schrijfster aanschaffen, maar als ik er bij De Slegte tegenaan loop, laat ik het niet staan.

Note (in het heden):
Grappig als ik nu lees hoe ik 10 jaar geleden tegen dit soort boeken aankeek. Het was misschien het begin van de ‘chicklits’ en inmiddels heb ik dat soort boeken zeker weten te waarderen. En ik heb al haar boeken, dus ik ben echt van mening veranderd 😉

****

Marjon.

2 gedachten over “Hou je mond!”

  1. haha, jouw reactie, herkenbaar. Ik dacht ook dat die chicklits niets voor mij waren. Maar ik heb dit boek in de kast staan en heb het met veel plezier gelezen, erg grappig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.