Huis in Toscane

huisin

Auteur Frances Mayes
Uitgever Prometeus
Aantal bladzijde 270

.
Omschrijving
Als de Amerikaanse Frances Mayes een verlaten villa koopt op het platteland van Toscane treft ze verbleekte fresco’s aan onder het stucwerk in haar eetkamer, een wijngaard die is overgroeid door braamstruiken, en een verdwaalde schorpioen onder haar kussen. Op de markten van de stadjes in de naburige heuvels gaat Mayes op zoek naar de nuances van het Italiaanse landschap, de geschiedenis en de keuken. Vanuit haar moestuin bereidt zij heerlijke recepten die in dit boek zijn verzameld.
.
Mijn mening:
Ik heb erg genoten van dit boek. Je wordt meegenomen naar Toscane en je leeft mee, je ruikt de geuren, beleeft hun leven mee. Toch krijgt het maar 3* omdat er soms wel hele langdradige stukken tussen zitten.
.
Aantal sterren: ***
.
Tamara
.

 

4 gedachten over “Huis in Toscane”

  1. Ik heb dit boek al tig keer uit de bibliotheek gehaald en het toch nooit gelezen om de een of andere onduidelijke reden. Nu heb ik het liggen en het serieus op mijn leeslijst gezet. Dus wie weet 😉

    Dank je wel Tamara!

    1. Ik ben helemaal geen filmkijker, dus geen idee of ik deze film ooit ga zien. Ik denk wel dat een film het lezen van een boek kan beĂŻnvloeden en andersom. Meestal werkt het het beste zoals jij het dan hebt gedaan: eerst de film, dan het boek.

      Het boek staat voor ergens eind september gepland, maar ja, hihihi. Je weet het, dat wisselt nogal eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.