Hypnose (Joona Linna 1)

hypnose

Auteur: Lars Kepler
Uitgever: Cargo
Jaar: 2010
Bladzijden: 557

Over het boek:
Tien jaar geleden heeft hij gezworen nooit meer iemand onder hypnose te brengen. Maar als inspecteur Joona Linna hem vraagt haar te assisteren bij een moordzaak waarbij de levens van een jongen en zijn zus op het spel staan, heeft Erik geen andere keuze. Hij doet wat hij heeft afgezworen en brengt de patiënt onder hypnose. Maar al snel wordt duidelijk dat Erik de prijs moet betalen voor zijn verbroken belofte. De deuren naar de hel lijken geopend en Erik wordt getroffen door een serie gewelddadige en onverklaarbare gebeurtenissen.

Mening Viv (juni 2016):
Dit was het eerste boek wat ik heb gelezen van Kars Kepler. Een schrijversechtpaar uit Zweden die thrillers schrijft met als hoofdrolspeler de inspecteur Joona Linna. Hypnose is de eerste thriller in de serie. Een spannende thriller, waarbij ik graag wilde weten hoe het verder zou gaan. Er is een rewind van het verhaal van 10 jaar geleden van ongeveer 100 pagina’s dit duurde wel erg lang. De dagaanduiding/tijdaanduiding bij elk hoofdstuk werkte voor mij verwarrend. Een sterk en spannend plot met onverwachte wendingen. Ben wel benieuwd naar de andere thrillers met Joona Linnna.

****

Mening Marjon:
In een ver verleden had ik dit boek al eens gelezen, maar ik ben nooit verder gekomen in de serie. Nu wil ik de serie alsnog gaan lezen en besloot ik dit boek te herlezen. Ik wist toch niet meer hoe het in elkaar stak en wat is het boek spannend. Ik las het in ieder geval niet ‘s avonds voor het slapengaan. Het boek leest prettig weg maar ik vond net als Viv hierboven de terugblik naar 10 jaar geleden erg lang duren. Ik denk dat dat wel korter had gekund. Ook zag ik niet de toegevoegde waarde om het verhaal per dagdeel (als in bijvoorbeeld ‘donderdagmiddag 17 december) te vertellen. Af en toe was dat iets verwarrend. Maar over het algemeen is het een sterk verhaal en de spanning is flink aanwezig!

****

Viv en Marjon.

2 gedachten aan “Hypnose (Joona Linna 1)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.