Hysteria

Hysteria

Auteur: Dine Bell
Uitgever: Palmslag
Jaar: 2014
Blz.: 213

Over het boek:
In en rondom het gezin van Trees en Huib Verbeek vinden talrijke, soms onverklaarbare, verschrikkingen plaats. Op het moment dat Huib een eind wil maken aan zijn huwelijk, omdat zijn echtgenote er een intieme relatie op na houdt met zijn beste vriend Ben, overlijdt zijn jongste dochter. De doodsoorzaak luidt ‘wiegendood’, maar is dat wel de juiste diagnose? Als na Huib ook Ben Trees verlaat, blijft ze achter met vier dochters die van elkaar verschillen als de dag van de nacht….

Recensie Clasien:
“Hysteria” is een heerlijk boek om te lezen, het bevat een zekere spanning, omdat je weet dat Ă©Ă©n van de dochters wel weer wat zal uithalen. Oudste dochter Katja hoort stemmen die haar opdrachten geven. Deze opdrachten gaan erg ver en beĂŻnvloeden het gezinlevens.

Trees en Huib, gelukkig getrouwd met mooie dochters, denkt Huib totdat hij erachter komt dat Trees er een minnaar op na houdt. Wanneer ze ook nog bevalt van een dochter van deze man weet Huib zich geen raad.
Gebeurtenissen volgen elkaar op van kleine plagerijtjes tot schokwekkende daden.
Katja is slecht, in en in slecht, ze is keihard en weet dat ze het lievelingetje is van haar moeder en dat die haar altijd zal geloven boven haar zussen. Een huichelaarster.
“Ik was er tot in elke vezel van mijn lichaam van doordrongen dat Kaat niet te vertrouwen was en ik keek als het ware altijd over mijn schouder om te zien of zij me niet stiekum belaagde. Katja was sluw”.

Makkelijk leesbaar boek met korte hoofdstukken afwisselt verteld door de zusen: Katja, Tanja, Carla en Sarah. Daarnaast verteld iemand anders, in schuingedrukte letters, zijn verhaal en visie op dit gezin.

****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.