I see London, I see France (NL)

 

Auteur: Sarah Mlynowski
Uitgever: Van Goor
Jaar: 2018
Bladzijden: 304

Over het boek:
De negentienjarige Sydney heeft de perfecte zomer uitgestippeld. Samen met haar beste vriendin Leela gaat ze een maand door Europa reizen; selfies maken bij de Eiffeltoren, gelati eten en leuke jongens ontmoeten. Wat echter niet in haar reisplan past, is dat ze Leela’s bedriegende ex-vriendje tegenkomen in het vliegtuig, dat Sydney als een blok valt voor zijn superhotte womanizervriend, of dat ze via appjes moet waken over haar moeders verslechterende mentale gezondheid.
Terwijl Sydney zigzagt door Amsterdam, Zwitserland, Italië en Frankrijk, zal ze moeten leren wanneer ze moet vasthouden, wanneer ze moet loslaten en wanneer ze het water in moet springen (met alleen een stippeltjesonderbroek aan).

Mening Marjon:
Sydney is een lief meisje/jonge vrouw die al veel te jong veel verantwoordelijkheid op zich heeft genomen: ze draagt haar moeder die vanwege een fobie niet buiten komt. Als ze de kans krijgt om met haar vriendin Leela bijna 5 weken door Europa te reizen twijfelt ze eerst nog vanwege haar moeder maar dan gaan de twee vriendinnen toch. Wat volgt is een heerlijk reisverslag vol verwikkelingen en vrolijkheid maar er loopt een serieus draadje door het boek. Sydney blijft zich voor alles en iedereen verantwoordelijk voelen en loopt daarmee zichzelf voorbij. Ze laat zelfs haar grote liefde lopen. Langzaam gaat ze inzien dat het anders moet.
Geweldig boek, ik heb genoten en kon het niet meer wegleggen. Aanrader!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.