Iene miene mutte (Helen Grace 1)

ienemienemutte

Auteur: M.J. Arlidge
Uitgever: Boekerij
Jaar : 2014
Blz.: 374

Het boek:
Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden…

Mening Clasien:
Iedereen kent het spelletje Iene Miene Mutte uit zijn jeugd. De seriemoordenaar speelt hier ook dat spel maar met een veel hogere inzet.
Twee bekenden van elkaar worden ontvoerd, gevangen gehouden op een afgelegen plek zonder eten en drinken. Ze blijven achter met alleen een mobiel met een mededeling en een pistool.
De mededeling:”Jullie moeten samen beslissen wie blijft leven en wie sterft. Alleen als er iemand sterft wordt de ander vrijgelaten”.
Hoe kiest de seriemoordenaar de slachtoffers, waarom? Wat hebben ze haar misdaan?
Inspecteur Helen Grace, wordt samen met Mark en Charlie op deze zaak gezet.
Allereerst blijkt er geen enkele overeenkomst tussen de verschillende slachtoffers, het plan is perfect uitgedacht. Zelfs de overlevenden zijn kapot door hun schuldgevoel.
Wanneer er meer duidelijkheid komt wie en waarom, blijkt dat deze personen in het verleden in contact zijn geweest met Helen Grace.
Wanneer Mark en Charlie verdwijnen neemt de spanning toe. Een thriller met gruwelijke details, een hoog tempo en vooral lekker leesbaar. De seriemoordenaar blijkt een geschiedenisband te hebben met de inspecteur.
Naast de spanning ook rustmomenten, over de levens van de drie hoofdpersonen Helen, Mark en Charlie. Helen door een kijkje in haar verleden, Mark in scheiding en Charlie met haar vriend.

****

Mening Natasja:
Dit boek ben ik op aanraden gaan lezen en het heeft me nog geen minuut verveeld. Sterker nog: er gebeurt zoveel in dit verhaal dat je echt je koppie erbij moet houden.
Het gruwelijke spel iene miene mutte zorgt dat de rillingen over je lijf lopen. Door de vele informatie die je in dit eerste deel krijgt had ik bijna één punt minder gegeven. Maar omdat het mij toch enige dagen heeft bezig gehouden, kan ik niet anders dan vijf volle sterren geven. Ik kijk ook uit naar het volgende deel, want nu heb je iedereen zo’n beetje leren kennen. En wil ik alleen maar weten hoe het met sommige nu verder gaat. Aanrader!

*****

Clasien en Natasja.

2 gedachten over “Iene miene mutte (Helen Grace 1)”

  1. Zelden zo’n spannend boek gelezen. En ik heb er wat gelezen in m’ n leven. Stijl lijkt op Nicci French maar dan stuk drukker en meer ingewikkeld. Zeker niet vervelend en het is echt zo’n boek die je moet uitlezen, dat je wilt weten wie het is. Erg goed, ben benieuwd naar het volgende boek!

  2. Hallo Gerda,

    Heerlijk, zo’n boek. Het was er zondag ook wel weer voor (storm). Zelf heb ik dit boek nog niet gelezen. Maar ik begrijp dat ik dat nog wel moet doen.

    Groetjes, Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.