Ietjes hongerkuur (Serie van 13 – deel 4)

 

Auteur: Sanne van Havelte
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 1937
Bladzijden: 272

Over het boek:
Ietje Huizinga is altijd welkom bij Bob en Hanna. Maar zij heeft meer vrienden: rijke kennissen die royaal kunnen leven en dat doen ook.
Ietje probeert mee te doen, met haar kleine salaris van apothekersassistente, zodat ze zich al snel in de schulden heeft gestoken.

Mening Marjon:
Zonder dat Tim er zelf in voor komt, speelt zijn zusje Wietske in dit boek de hoofdrol. Ze woont en werkt in Utrecht, vlakbij Bob en Hanna uit het vorige deel. Hun zoontje Daan kan de naam Wietske niet goed uitspreken en maakt er Ietje van, iets wat bij iedereen blijft hangen. Ietje heeft absoluut iets van de Friese koppigheid als ze in geldproblemen komt door haar eigen gedrag omdat ze overal bij wil horen. Ze gaat er onder gebukt maar komt pas echt in actie als ze verliefd wordt op Lex en deze een zeer onhandige opmerking maakt. Vanaf dat moment zet Ietje alles op alles om haar schulden af te lossen maar ze gaat daarin veel te ver…
Net als de voorgaande delen een heerlijk boek, wel echt gedateerd qua rolverdeling tussen man en vrouw, maar ook wat betreft het jong trouwen, blijkbaar het hoofddoel van jonge mensen. Maar daarom niet een minder boek: ik heb er van genoten.

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.