Iets om voor te leven

Auteur: Richard Roper
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2019
Bladzijden: 352

Over het boek:
Soms moet je ĂĄlles op het spel zetten om Ă­Ă©ts te vinden
Andrew zit vast in zijn leven, en in zijn troosteloze baan als ambtenaar waarin hij contact probeert te zoeken met de nabestaanden van eenzame overledenen. Gelukkig heeft hij een liefhebbend gezin om hem ‘s avonds zijn zorgen te laten vergeten. Althans, dat denken zijn collega’s.
Wat begon als een klein leugentje is inmiddels uitgegroeid tot een fantasiewereld met een vrouw en twee kinderen. Het is voor Andrew een aangename ontsnapping uit zijn eenzame bestaan.
Daarom brengt de inmiddels-meer-dan-vriendschap met zijn nieuwe collega Peggy hem ook zo uit evenwicht
 Durft hij alles op het spel te zetten en haar de waarheid te vertellen?

Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op Andrew en de halsbrekende toeren die hij uithaalt om zijn verzinsels te verdoezelen. Iets om voor te leven is een hartverwarmende roman over risico’s nemen wanneer je denkt alleen nog maar te kunnen verliezen.

Mening Marjon:
Een verrassend boek. Andrew speelt de hoofdrol, een man van rond de 40, waar je al snel om gaat geven. Hij is ambtenaar bij de gemeente en inspecteert inboedels van overleden mensen zonder familie. Toen hij daarvoor solliciteerde verzon hij een vrouw en kinderen, terwijl hij in werkelijkheid een eenzame man is: leeft alleen, zijn vrienden zijn onbekenden met een nickname op een internetforum en zijn zus woont in een ander werelddeel. Alles wordt anders als hij een nieuwe collega – Peggy – krijgt en zijn zus overlijdt. Langzaam komen er barstjes in zijn perfect opgebouwde leugens over het hebben van een gezin. Langzaam wordt echter ook duidelijk dat daar veel meer achter zit. Dat maakt het boek allesbehalve voorspelbaar. Het bestaat uit korte hoofdstukjes, leest heerlijk weg en pakt je enorm. Je gaat van Andrew houden, daar kan je niet omheen. Aanrader.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.