IJsengel

 

Auteur: Nathalie Pagie
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2018
Bladzijden: 304

Over het boek:
De brute ontvoering van mediamagnaat Berndt MĂŒller zet heel Zweden op zijn kop. Zijn vrouw en dochters zijn wanhopig en gaan, tegen het advies van de politie in, met de ontvoerders in gesprek. Maar wanneer ze het geĂ«iste losgeld betalen, verandert er niets; Berndt blijft spoorloos.

Als blijkt dat de ontvoerders allen hun eigen redenen hebben voor het misdrijf, slaat de vlam in de pan. Intussen ontdekt een klein meisje dat Berndt wordt vastgehouden op een onbewoond eiland voor de kust van Göteborg. Even lijkt zijn redding nabij, maar dan blijkt dat het meisje net zo gevangen zit als hij


Mening Clasien:
Wat een geweldig goed en mooi boek, een thriller (niet supereng) maar met een echte inhoud vol woede, liefde, vergeving en emoties.

Wanneer Brendt MĂŒller ontvoerd wordt snap je de reden waarom. Iedereen snapt er niks van, de ontvoerders zijn dan ook onbekende voor hun. De reden ligt in het verleden van deze man.
“Ooit had hij zich als klein kind net zo vastgeklemd aan de borst van een man die hij als vader beschouwde”.

Bij toeval ontmoet Brendt een meisje op de plek waar hij vastgehouden wordt, dit is niet zomaar een meisje blijkt later. Hier is de titel op gebaseerd: Rust nu maar uit, engeltje…mijn lieve…ijsengel”.

Omarm je lot, hij zou wel gek zijn: welk mens zonder huis, zonder geld en zonder eten was daar tevreden mee. Vechten moest je, om je leven naar je hand te zetten, om te pakken waar je recht op had en je doelen te bereiken.

Wat overblijft is een ijskoude leegte.

De personages zijn prachtig weergeven met hun eigen karakter, emoties en beweegredenen.
Svenja zal nog lang in mijn gedachten blijven, zo klein, zo dapper.

*****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.