IJsprinses (Patrick Hedstrom & Erica Falck 1)

 

 

Schrijver: Camilla LĂ€ckberg
Uitgever: Anthos
Jaar: 2010
Bladzijden: 358

Over het boek:
In haar debuutroman IJsprinses situeert Camilla LĂ€ckberg de plot in haar geboorteplaats, het winterse FjĂ€llbacka aan de Zweedse westkust, waar achter de ogenschijnlijk fraaie kanten van een kleine gemeenschap een aantal moorden schuilgaan. LĂ€ckberg schildert een portret van een gesloten samenleving waarin iedereen alles van elkaar weet en waar uiterlijke schijn van groot belang is. En dat kan onder bepaalde omstandigheden fataal zijn…
Als Alexandra met doorgesneden polsen in een badkuip wordt aangetroffen, lijkt het op zelfmoord. Maar als er sporen van slaapmiddelen in haar bloed worden gevonden gaan Patrik Hedström en Erica Falck op onderzoek uit. Als later ook een vriend van Alexandra overlijdt, ontdekken zij dat beide sterfgevallen hun oorsprong in het verre verleden hebben.

Mening Marjon (28-4-2010):
Dit is het eerste boek in de serie van Erica en Patrik, het boek waarin het allemaal begint. Als een prettige roman loopt dat verhaal tussen de thriller zelf door. En die thriller behelst op het eerste oog meerdere verhalen, die natuurlijk allemaal bij elkaar uitkomen. Wat dat betreft is het voorspelbaar. En de spanning die het zou moeten geven, kon ik niet zo ontdekken. Maar wat niet voorspelbaar is, is hoe het verhaal nu echt in elkaar steekt. En al is er weinig spanning… Het boek leest ‘als een trein’, het boeit van het begin af aan en dat maakt het voor mij tot een goed boek! Aanrader deze auteur!

*****

Marjon.

7 gedachten over “IJsprinses (Patrick Hedstrom & Erica Falck 1)”

  1. Alleen al naar Zweden gaan… Dat zou wat zijn 😉
   Door omstandigheden blijven dit jaar zelfs in Nederland.
   Maar het lijkt me wel een belevenis om daar eens echt te zijn.

 1. Ik heb alle boeken van Camilla Lackberg, deze had ik niet als eerste gelezen, maar dat maakt niet uit. De boeken uit de Erica en Patrick reeks zijn goed als losse boeken te lezen, al is het wel handig om de personages (bv de collega’s van Patrick op het politiebureau)te kennen, en die worden in dit eerste boek toch min of meer voorgesteld, in de latere boeken zijn ze er gewoon.

  Net als al haar boeken vond ik ook dit boek lekker weglezen, en ondanks dat je halverwege wel weet hoe het gaat aflopen boeit het toch tot het eind, mede omdat het meer is dan alleen een thriller…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.