Ik ben niet vreemd, ik heb autisme *****

ikbennietvreemd

Auteur: Ellen van Gelder
Uitgever: Uitgeverij Village
Jaar: 2014
Bladzijden: 130

Samenvatting:
In Ik ben niet vreemd, ik heb Autisme geeft auteur Ellen van Gelder in 26 hoofdstukken van A t/m Z op een heldere manier een inkijkje in het leven met een autismespectrumstoornis (ASS).
Naast haar eigen verhaal laat ze ook ‘mede-auti’s’ vertellen over hun dagelijkse ervaringen met autisme.
Een inspirerend boek voor mensen met een autistische stoornis die nog op zoek zijn naar meer balans in hun leven. Maar ook partners, hulpverleners, familieleden en anderen die zich met iemand met een autismepectrumstoornis willen verbinden, krijgen een mooie duidelijke inkijk in het anders zijn wat ASS heet.

Mening:
Dit boek zou heel bijzonder zijn en ik vroeg me af wat er dan zo bijzonder aan is. Het gaat over hele normale dingen, zo ben ik √≥√≥k. Tja en dat is waar het om gaat. Geschreven door een ASS*-er en gelezen door een ASS-er. Een bron van herkenning. Eigenlijk heb ik het aangeschaft voor de-mensen-om-me-heen-die-dichtbij-me-staan. Naarmate ik ouder word, word ik minder soepel (dat geldt voor iedereen) en dat houdt in dat de ASS ‘erger’ wordt. Daar heeft mijn directe omgeving ook mee te maken. Ik denk dat dit boek kan bijdragen aan begrip. Het boek is toegankelijk geschreven, prettig om te lezen. Het bestaat uit korte hoofdstukken waarvan de titels in alfabetische volgorde staan. Heel prettig overzichtelijk. Ik denk dat het een eye-opener is voor mensen die geen ASS hebben. Aanrader!

*ASS = Autisme Spectrum Stoornis, de verzamelnaam voor alle soorten autisme die vroeger nog Asperger, PDD-Nos, klassiek autisme, enzovoort werden genoemd

*****

Marjon.

2 gedachten over “Ik ben niet vreemd, ik heb autisme *****”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.