Ik dacht het niet

ikdachthetniet

Auteur: Emily Giffin
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2011
Bladzijden: 384

Over het boek:
Tessa heeft twee jonge kinderen en is getrouwd met een beroemde kinderarts. Ze heeft haar eigen carrière opgegeven om zich op haar gezin te richten. Iedereen denkt dat Tessa het thuis prima naar haar zin heeft. Valerie is advocaat en alleenstaand moeder van de zesjarige Charlie. Na de zoveelste teleurstelling heeft zij zich voorgenomen nooit meer verliefd te worden ? en al helemaal niet op foute mannen. Hoewel beide vrouwen in dezelfde buurt in Boston wonen, hebben ze weinig gemeenschappelijks behalve de heftige liefde voor hun kinderen. Tot Charlie op een avond een ernstig ongeluk krijgt.

Mening Marjon:
Dit boek is zeer verrassend. Ik verwachtte een luchtige roman, maar het is een meeslepend verhaal met behoorlijk wat diepgang. Je leest over Valerie, een alleenstaande moeder, wiens zoon na een ongeluk onder behandeling van dr. Nick Russo komt. En je leest over Tessa, de vrouw van Nick, met wie ze een schijnbaar gelukkig huwelijk en twee kinderen heeft. Zodra Valerie en Nick elkaar ontmoeten, begint er iets te veranderen en dat heeft gevolgen voor iedereen. Hoe pakt Valerie de draad weer op? Hoe reageert Tessa? Welke emoties spelen een rol? Het boek zuigt je mee en je voelt wat deze twee vrouwen voelen. Alleen de rol van Nick is klein gehouden en dat vind ik jammer. Zijn rol is minstens net zo groot. Maar het doet niet af aan het boek. Ik kan 4,5 sterren geven, maar ik houd niet van halve sterren (net of je geen goed oordeel kan geven), dus ik geef het toch 5 sterren.

*****

Mening Natasja:
Tessa heeft een geweldig huwelijk, tenminste dat is altijd zo geweest, totdat ze vreemde voorgevoelens krijgt. Moet haar man echt zoveel overwerken? En het vreemde smsje… is er reden voor achterdocht?
Valerie, een alleenstaande moeder, heeft het prima voor elkaar met haar zoon Charlie, totdat ze het berichtje krijgt dat Charlie in het ziekenhuis ligt. De dokter die Charlie in behandeling heeft is niemand minder dan Nick, één van de beste artsen en de man van Tessa.
Je komt in de wereld van deze twee vrouwen terecht, en maakt kennis met beide families en hun verleden.
Je vraagt je soms af, hoe het zo fout kan lopen in een goed huwelijk, en staat er dan niet bij stil dat het verhaal twee kanten heeft. Dit voel en maak je helemaal mee in dit verhaal.
Het verhaal zat goed in elkaar, maar ik vond dat het soms veel van hetzelfde was en er verder niet veel meer gebeurde. Toch wil je weten hoe dit gaat aflopen, en je vraagt je zelf af wat jij had gedaan als je in het leven van één van deze vrouwen had gestaan.

***

Marjon en Natasja.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.