Ik ga op reis en laat achter

Auteurs: Simone Awhina & Jessica Menheere
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2013
Bladzijden: 352

Over het boek:
Simone emigreert op jonge leeftijd met haar vriend Nico naar Nieuw-Zeeland. Maar als Nico overlijdt aan een hersentumor en precies een jaar later haar nieuwe vriend Jason een dodelijk auto-ongeluk krijgt, staat haar leven op zn kop. Simone ontdekt in deze periode de helende kracht van haar stem, wint grote talentenjachten en verhuist naar Amerika om daar als zangeres het geluk te beproeven. In een camper toert ze van optreden naar optreden, dromend van een leven vol glitter en glamour.Als na jaren het echte succes uitblijft, heeft Simone behoefte aan bezinning en besluit ze de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella te gaan lopen. Hartje zomer, ruim achthonderd kilometer, helemaal alleen. De bijzondere mensen die ze onderweg ontmoet, helpen haar elk op hun eigen manier de reis naar binnen te maken. Met het volbrengen van de zware tocht is het rusteloze zoeken voorbij en datgene waar ze jaren naar verlangd heeft, komt bij terugkeer in Nederland geheel onverwacht in haar leven.

Mening Marjon (1-9-2011):
Ik kan alvast zeggen dat het boek heel prettig wegleest. Simone – met behulp van Jessica – is een goede vertelster. Dáár ligt het niet aan dat ik hier en daar struikelde over de lange stukken die ze plaatste over het leven, de kosmos (of hoe je de hogere macht ook moet noemen), de engelen, enzovoort. Ik ben een spiritueel mens, maar ik kan ook heel aards zijn en ik heb er moeite mee als elk voorval uitgebreid spiritueel verklaard wordt. Dat is dus heel persoonlijk. DE verhalen tussendoor van andere pelgrims die ook een heel verleden hadden vond ik soms wat langdradig. Al met al is het meer het verslag van een spirituele reis dan van een aardse pelgrimreis. Maar toch heel bijzonder om te lezen. Ben je zelf behoorlijk spiritueel ingesteld of wil je daar meer over lezen, is dit boek zeker de moeite waard. Ik denk dat je een aantal keren een aha-erlebnis zal hebben.

*****

Marjon.

4 gedachten over “Ik ga op reis en laat achter”

 1. Ik heb dit boek ook gelezen en vond het ook de moeite waard. Ik vind het mooi om te lezen hoe Simone in het leven stáát en hoe ze alles verwerkt heeft wat ze in haar leven meegemaakt heeft. Ik krijg de nieuwsbrieven van haar om haar leven te volgen. Ze is opnieuw gelukkig geworden met een man die goed bij haar past. Ze is momenteel herstellende van borstkanker en ook mooi om te lezen hoe dit allemaal verwerkt wordt. Ik ben zelf niet spiritueel aangelegd maar sta er wel voor open hoe die mensen denken en voelen. Een vriendin van mij is ook spiritueel leest daar erg veel óver en ik vind het interessant om met haar daarover te praten ook al zitten we dan op een andere golflengte. Ik blijf Simone volgen en wie weet ga ik haar ooit eens ontmoeten. Ze geven cursussen en klanksessies. Marjon bedankt voor je recensie ook jou blijf ik volgen.
  Groeten van Trudie.

  1. IK heb haar direct op internet opgezocht en me ook ingeschreven voor haar nieuwsbrief. Ik wist niet dat ze die site heeft. Ik ben weliswaar spiritueel ingesteld maar ben er weinig mee bezig. Ik geloof er wel in, maar heb wel moeite als mensen zich in alles achter een hogere macht verschuilen, alsof we een soort marionetten zijn. Ik geloof ook in eigen keuzes. Maar boeiend is het zeker!

   Leuk dat je me blijft volgen. Omdat ik graag dagelijks een boek plaats, spreek ik nu de voorraad van mijn oude Uitgelezen aan.

   Groetjes, Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.