Ik wist het al

Auteur: Kristin Harmel
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2019
Bladzijden: 400

Over het boek:
Een intens, aangrijpend en herkenbaar verhaal over de zoektocht naar nieuw geluk na een periode van rouw

Nadat haar man Patrick tien jaar geleden omkwam bij een verkeersongeluk, was Kate zo diep in de rouw dat ze niet dacht ooit nog een nieuwe liefde te zullen vinden. Toch bleek de tijd inderdaad haar wonden te helen, en nu heeft ze het aanzoek van haar nieuwe vriend Dan geaccepteerd. Met een bruiloft in het vooruitzicht zou ze dus blij en vol verwachting moeten zijn. Waarom is ze dat dan niet echt?

Als ze steeds vaker droomt over Patrick – dromen waarin hij nog leeft en ze samen een dochter hebben – brengt de haast beangstigende echtheid van die dromen haar aan het twijfelen of ze wel op de goede weg is. Ze besluit dat ze eens iets heel nieuws moet proberen en geeft zich op voor een cursus gebarentaal. Het inspirerende contact met de dove kinderen, en hun enthousiaste begeleider Andrew, is een eyeopener: ze ervaart een veel grotere voldoening en verbinding dan ooit tevoren. Maar vindt ze ook de moed om haar leven drastisch om te gooien?

Mening Marjon:
Wat een prachtig boek wat me nog wel even zal bijblijven. Het wordt zo prettig verteld dat je er vanaf bladzijde Ă©Ă©n in zit. Maar wat vooral boeit zijn de dromen die Kate krijgt zodra ze ‘ja’ tegen Dan heeft gezegd. In haar dromen is het leven met haar overleden man gewoon doorgegaan en hebben ze samen een dochter. Ze zijn zo reĂ«el dat Kate naar aanleiding van vooral die niet-bestaande dochter een cursus gebarentaal gaat doen. Maar bestaat die dochter echt niet? En hoe kan het dat ze deze dromen heeft? Het verhaal zegt dat er meer tussen hemel en aarde is. En hoewel je natuurlijk wil weten welke kant Kate opgaat, wil je ook heel graag die dromen verklaard hebben. Dus je blijft lezen en lezen. Ik zag het einde niet aankomen. Heel verrassend! Wat een boek. Ik vind trouwens de Nederlandse titel heel mooi gevonden: Ik wist het al.

Dit was mijn eerste Kristin Harmel, maar nu wil ik natuurlijk haar andere boeken ook lezen.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.