Il circolo

Auteur: Marja Boomstra
Uitgever: MĂŒller-Boomstra
Jaar: 2019
Bladzijden: 289

Over het boek:
Lotte is een 35-jarige vrouw die haar leven wijdt aan haar gezin en patiĂ«nten. Door een heftige gebeurtenis in haar privĂ©leven besluit zij in te gaan op de laatste wens van haar ongeneeslijk zieke, gedetineerde patiĂ«nt Salvatore om zijn zoon Aldo op te sporen. Deze zoektocht leidt haar naar Arizona, maar verloopt alles behalve vlekkeloos. Ze wordt op allerlei manieren belemmerd door een aantal mannen die kennelijk niet willen dat ze in haar missie slaagt. Wanneer zelfs haar dochters hierdoor in gevaar komen, keert zij terug naar Nederland. In de ziekenhuiskamer van Salvatore treft Lotte een onherkenbare, levenloze man aan. Vanaf dat moment komt Lotte voor duivelse dilemma’s te staan. Ze raakt steeds meer verstrikt in een web van leugens en bedrog en om te overleven en levens te redden zal ze hoog spel moeten spelen.

Mening Clasien:
Het gevoel dat ik leef

Dit boek heeft de wauw factor wat betreft spanning, overlevingsdrang en oneindige liefde voor je kinderen.

Lotte, 35 jaar is er altijd voor anderen en vergeet zichzelf. Wanneer ze de knop omdraait en een stervende man zijn verzoek inwilligt om op zoek te gaan naar zijn zoon, verandert haar leven van voorspelbaar in een groot avontuur.

“Ik heb nu iets mee gemaakt, heb een avontuur beleefd!”

Ze belandt in een wereldje vol haat, wraak, bedrog en leugens, maar weet zich wonder wel stand te houden en is niet voor Ă©Ă©n gat te vangen.
Naast de nodige spanning zijn er ook intiemere momenten in wat men een haat/liefde verhouding noemt.

De titel “Il Circolo”… eerst denk je huh, maar gaandeweg het verhaal blijkt dit waar het hele verhaal omdraait. De club il Circolo, een duistere onderneming waar je niet zo maar van los komt.

*****

Clasien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.