In de(n) storm (Serie van 13 – deel 5)

 

Auteur: Sanne van Havelte
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 1939
Bladzijden: 272

Over het boek:
Het is voor Juul, het jongere zusje van Tim Huizinga, moeilijk om met de kunstschilder Sieward te breken, die bij haar in het dorp woont. Ze kan hem niet uitstaan, ze haat hem, maar toch kan ze zich niet verzetten tegen de vreemde aantrekkingskracht die haar in zijn ban houdt.
Om hem te ontlopen gaat ze, als kindermeisje, mee met het gezin van Hanna en Bob naar Knocke om daar de zomer door te brengen.
Daar ontmoet ze Bart ter Hegge, de jongere broer van Jo, die ook regelmatig met de familie optrekt. Juul vindt hem grenzeloos eigenwijs, bazig en heerszuchtig, een “nijlpaard”, toch leert ze hem steeds meer waarderen.
Echter, ook Sieward blijkt in Knocke te zijn en brengt haar leven danig in de war.

Mening Marjon:
Hoe kan een boek van voor de tweede Wereldoorlog zo eigentijds lezen. Deze keer zijn de hoofdrollen weggelegd voor Juul РZus РHuizinga (een zusje van Tim uit Miek’s moeilijkheden) en Bart ter Hegge, Jo en Miek’s broer. Het grootste deel speelt zich in Knocke af en je proeft de sfeer daar. Het boek ontroert, maakt je aan het lachen (mam, er is een vijfling net als in de krant maar dan zijn het er vier en onze Anneke is er een van) en doet je vaak glimlachen. Wat een heerlijk boek.

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.