In het licht van de vuurtoren

Auteur: Jean E. Pendziwol
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2017
Bladzijden: 352

Over het boek:
Een vuurtoren staat voor geborgenheid, verlichting en veiligheid, maar het leven is er ook geïsoleerd en onderhevig aan de grillen van het water. Dé plek om een familiegeheim jarenlang verborgen te houden.

Elizabeth is blind en zit al jaren alleen in een verzorgingstehuis. Het enige wat ze nog heeft zijn muziek en herinneringen, vooral aan haar geliefde tweelingzus Emily. Totdat per toeval de dagboeken van haar vader, de vuurtorenwachter van Porphyry Island (Lake Superior), worden ontdekt.

Morgan, een opstandige tiener – zwartgeverfde haren, veel kohlpotlood – moet een taakstraf uitvoeren. In het bejaardentehuis, de saaiste plek die er is. Tegen alle verwachtingen in worden Elizabeth en zij vrienden.

Pagina na pagina worden de vrouwen dieper het dagboek – en de geschiedenis – in gezogen en komen ze dichter tot elkaar. Hun beider lot blijkt verbonden aan het mystieke vuurtoreneiland.

Mening Marjon:
Wat een prachtig boek. Het vertelt over het harde leven van een eeuw terug op een Canadees eiland als vuurtorenwachter. Het boek bevat veel beeld- en sfeerbeschrijvingen en je waant je echt daar. Daarnaast speelt een verhaal vol geheimzinnigheid: wie is Morgan en wat is haar band met de oude Elizabeth? Waar is Elizabeth zus Emily? Wie is het begraven kind dat óók Elizabeth heet? Heel langzaam wordt het mysterie ontrafeld en het is verre van voorspelbaar. Een boek dat ik niet gauw ga vergeten!

*****

Marjon.

2 gedachten over “In het licht van de vuurtoren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.