In het maanlicht

Schrijver: Nicci Gerrard
Uitgever: De Boekerij
Jaar: 2006
Aantal blz: 383

Over het boek:
Gaby brengt haar zoon naar de universiteit. Tegen haar gewoonte in keert ze die ochtend echter niet direct terug naar haar man en huis in Londen, maar springt ze op de trein. Deze voert haar naar een afgelegen dorp waar ze op zoek gaat naar Nancy, een vriendin die ze lang geleden uit het oog is verloren. Ongeveer twintig jaar geleden verdween Nancy op mysterieuze wijze uit Gaby’s leven. Maar deze nieuwe ontmoeting zet hun levens op zijn kop?
In het maanlicht is een prachtig, verrassend verhaal over vriendschap en huwelijksperikelen, over mensen die vechten tegen het ouder worden en tieners die op zoek zijn naar zichzelf.

Mening Marjon (13 september 2009):
Ik heb het boek in 1 dag uitgelezen dus in dat opzicht kun je concluderen dat het een goed boek is. Ik herkende duidelijk een groot deel van de schrijfstijl van de Nicci French-boeken hierin. Vooral het menselijke, het herkenbare. Blijkbaar is zij daar verantwoordelijk voor. Het verhaal vond ik wat voorspelbaar met een wel erg goede afloop. En alle personen gaan in dit boek slecht eten, veel drinken en veel roken. En elke keer als ze een sigaret opsteken, lees je weer dat de rook diep in hun longen ging… Beetje herhaling en gemeengoed. Jammer wel. En toch las het lekker weg. Voor tussendoor echt wel een aanrader. Maar een hoogstandje… Nee. Niet wat mij betreft.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.