In mijn dromen

 

Auteur: Simone van der Vlugt
Uitgever: Ambo/Anthos
Jaar: 2011
Bladzijden: 267

Over het boek:
Rosalie heeft een kapperszaak in de Pijp in Amsterdam en is getrouwd met de zakelijke en ordelijke Jeroen. Een vakantie naar Marrakech zou hun relatie weer passie moeten geven maar de reis eindigt in een nachtmerrie. Jeroen wil geen gehoor geven aan Rosalies slechte voorgevoel en het vliegtuig waarin Jeroen alleen terugkeert stort neer.
Terug in Amsterdam beseft Rosalie dat ze haar voorspellende dromen niet langer kan negeren. Haar besluit om de politie in te lichten over haar vermoeden dat het vliegtuigongeluk geen ongeluk was, maakt haar echter alleen maar wanhopiger, want men neemt haar niet serieus. Intussen probeert ze met behulp van haar vrienden en collega”s de draad van het leven weer op te pakken, maar haar voorspellende dromen vergemakkelijken haar situatie niet.

Mening Marjon (23-7-2011):
Ik roep wel eens dat sommige Nederlandse thriller-schrijfsters zichzelf herhalen. En toen ik de minder enthousiaste recensies las over dit boek, dacht ik dat het nu voor Simone ook opging. Ik begon daarom wat bevooroordeeld aan dit boek. In het begin vond ik wat snel gaan en wat afgeraffeld, maar dat was het het hele begin. Daarna tuimelde ik het boek in en het was niet meer weg te leggen. Het is niet heel erg spannend, maar het boeit des te meer. En wat het vooral zo de moeite waard maakt: de invalshoek. Dit verwacht je niet in een thriller, deze diepgang en achtergrondinformatie. Ze moet hier veel onderzoek over gedaan hebben en zich behoorlijk hebben ingeleefd. Indrukwekkend! Het verhaal wordt zoals vertrouwd door de hoofdpersoon in de eerste vorm verteld. Deze hoofdstukken worden afgewisseld door het verhaal van een ‘tegenpersoon’ in de derde vorm. Al met al wordt Simone steeds beter! Tot slot… Ik begrijp niets van die negatieve recensies. Tenzij die lezers wel het liefste steeds herhaling willen??

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.