In tijden van besmetting

Auteur: Paolo Giordano
Uitgever: De Bezige Bij
Jaar: 2020
Bladzijden: 80

Over het boek:
Een urgent, elegant en uiteindelijk hoopvol essay van de auteur van De eenzaamheid van de priemgetallen en over het virus dat ons allen in zijn greep houdt.

De corona-epidemie dreigt de grootste gezondheidsdreiging van onze tijd te worden. Het legt de verschillende niveaus bloot waarop wij tegenwoordig met elkaar verbonden zijn – het maakt niet uit wie of waar we zijn, wat we nu meemaken gaat voorbij aan landsgrenzen, identiteiten en culturen. De verspreiding van het virus maakt ondubbelzinnig duidelijk hoezeer onze wereld geglobaliseerd is. De epidemie moedigt
ons aan de wereldbevolking als Ă©Ă©n grote samenleving te zien en dwingt ons om in te zien dat individuele keuzes gevolgen hebben voor iedereen.
De samenleving waar we ons nu mee bezig moeten houden, is de gehele mensheid.

Mening Marjon:
Paolo Giordano moest net als alle andere Italianen in quarantaine toen COVID-19 losbarstte en nam die tijd waar om bij zichzelf na te gaan wat dit voor een gevolgen zou hebben. Hoe denken mensen, waar lopen ze tegenaan nu alles stil ligt, wat heeft het voor een gevolgen. Wat doet het met hem als mens. Korte hoofdstukjes maar allemaal erg boeiend en er is veel herkenbaarheid.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.