Inferno

inferno

Verkrijgbaar in verschillende uitgaven.

Auteur: Dan Brown
Uitgever: Luitingh
Jaar: 2013
Aantal bladzijden: 480

Korte samenvatting:
Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland. Geholpen door een stoïcijnse jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een duizelingwekkend avontuur. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.
De strijd tegen deze mysterieuze vijand voert hen langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo, en Langdon en Brooks stuiten op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen…

Mening:
Het boek valt een beetje tegen. Door ‘leerzame’ stukjes over Dante, geschiedenis van Florence en VenetiĂ« wordt de vaart uit het eigenlijke verhaal gehaald – hoe interessant ook. Verder is het nogal onwaarschijnlijk allemaal en is het een beetje herhaling van de eerdere boeken van Dan Brown: neem Robert Langdon, neem een mooie en intelligente jonge vrouw, neem een paar ingewikkelde aanwijzingen en verzin er een verhaal omheen. Zie daar een nieuw boek van Dan Brown. Maar hij weet het wel weer voor elkaar te krijgen er een pageturner van te maken. Je legt het niet meer weg. Daarom niet 3 maar toch 4 sterren.

Aantal sterren (maximaal 5) ****

Marjon

10 gedachten over “Inferno”

 1. Ik vond het boek wat langdraderig kon er moeilijk doorheen komen maar toen ik er eenmaal in zat was het wel goed hoor…. Maar heb wel betere boeken gelezen van hem…

  Jolanda

  1. Zie je, jij vindt dat dus ook. Ik vind De Da Vinci Code en Bernini Mysterie nog steeds de beste boeken.

 2. Oh was ook nieuwsgierig naar dit boek. Maar valt toch een beetje tegen deze dus. Vind ook niet al zijn boeken even goed. Ga hem vast nog wel een keer lezen deze.

 3. Ik ben zelf geen Dan Brown fan, heb de Da Vince code en het Bernini mysterie gelezen en heb het daarbij gelaten. Jeroen leest ze wel allemaal en dit boek vond hij razend spannend en ook een beetje eng. Hij las het in twee dagen uit….

  1. Nee echt spannend of eng vond ik deze niet. Maar ik zat er misschien ook niet lekker in. Da Vinci Code en Bernini Mysterie vond ik de beste boeken.

  1. Willem, het is ook niet meer zo goed als zijn eerste boeken hĂš.
   Ik heb gehoord dat Ventoux heel goed is. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt.

   Groetjes, Marjon.

 4. Ventoux ben ik ook erg benieuwd naar! Dit boek wordt wel veel verkocht, Inferno. Maar heeft ook te maken vaak he met bekendheid van de auteur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.