Isabella

Auteur: Sara MacDonald
Uitgever: De Kern
Jaar: 2004
Bladzijden: 574

Over het boek:
Gabby Ellis woont met haar man Charlie op hun bloemenkwekerij aan de kust van Cornwall. Hun huwelijk is in de versukkeling geraakt, en nadat haar zoon uit huis is gegaan, voelt Gabby zich vooral nog thuis door de aanwezigheid van Nell, Charlies moeder. Zij is een bijzondere, inspirerende vrouw, van wie ze ook de kunst van het restaureren heeft geleerd.

Mening Marjon (30 oktober 2008):
Je leest over hoe vrouwen zich wegcijferen – maar ook groeien en ontgroeien, hoe je soms te lang wacht met het nemen van beslissingen, hoe het leven soms hele andere ideeĂ«n met jou heeft, over stille oorlogen, onvoorwaardelijke liefde, geschiedenis en over het leven in Cornwall.
Eerst denk je dat je maar een gewone roman zit te lezen. Dan duikt het opeens een ongelofelijke diepte in, zo mooi, zo intens. Dan slaapt het bijna in en draait het hele verhaal om en gaat het nog dieper. En dan is er een moment dat je bijna niet wil verder lezen omdat het te emotioneel is. Het gaat niet alleen diep; het raakt ook diep. Ongelofelijk. Een boek dat je helemaal meesleept, je van de mensen laat houden en dat je niet meer kan wegleggen. Wat een topschrijfster, die Sara MacDonald (let op: Sara zonder h, want er is ook een auteur die Sarah MacDonald heet).

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.