Italiaans voor beginners

italiaansvoorbeginners

Auteur: Erica James
Uitgever: de Kern
Bladzijden: 464
Jaar: 2007/2009/2014

Over het boek:
De brochure van het reisbureau belooft een bezoek aan de meest prachtige tuinen rond het Comomeer in Itali√ę. Voor Lucy Gray is dit de kans van haar leven. Ze kan dan haar vader bezoeken die al jaren in die omgeving woont. Ze heeft hem voor het laatst gezien toen ze nog tiener was.

Mening Natasja:
Dit is een wel erg korte beschrijving van het boek, want er zijn zoveel meer personen waar het verhaal om draait.
Het begint met het verhaal van Lucy, die door de scheiding van haar ouders haar vader nooit meer heeft willen zien.¬†De lieve Helen die altijd alleen eerst aan anderen denkt zodat haar leven wel een heel vreemde wending krijgt als ze eenmaal in Itali√ę is.¬†Ook voor Mac en Conrad gaat een nieuwe wereld open, als ze voor het reisje naar Itali√ę afreizen.
Een reis die voor vele een omarming zal zijn, maar ze zullen eerst alle geheimen en leugens moeten oplossen.
Dit verhaal gaat over meerdere personen waar je of van gaat houden of……. Het verveelt ook geen moment, al kwam het wat traag op gang. Je voelt het verdriet en de vele irritaties, ik wilde niks liever dat alles opgelost werd, zodat je alleen nog maar wil doorlezen. Mooie roman, en een mooie reis alsof je er zelf bij bent.

****

Mening Marjon (9-5-2009):
Die korte samenvatting is wel heel erg kort, want het verhaal gaat niet alleen over Lucy, maar ook over Conrad en Mac en over Helen. Heerlijk boek, je vliegt er doorheen, alles heel menselijk en herkenbaar, die hoogstandjes, wel diepgang, geen zoet gedoe (jak!), wel liefde. En wat vond ik het erg dat het uit was. Want Erica James kreeg het weer voor elkaar: ik ging van alle mensen in dit boek houden. Heerlijk. Dit boek kun je nu voor 7,50 kopen, om even een hint te geven. Het was de tweede die ik van Erica James las en – hoera – ik heb er nog een van haar in voorraad. Geen flauw idee eigenlijk hoeveel ze nog geschreven heeft, maar ik wil ze allemaal in mijn boekenkast hebben staan!

*****

Natasja en Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.