Japanners komen nooit te laat

 

Auteur: Gijs van Middelkoop
Uitgever: Uitgeverij Elmar B.V.
Jaar: 2016
Bladzijden: 208

Over het boek:
Japan is voor veel mensen een mysterieus en fascinerend land. Zo ook voor reisschrijver Gijs van Middelkoop.

Met een magisch visitekaartje in de hand vertrekt Gijs naar Japan, samen met zijn vriendin Aimée. Met de fiets verkennen ze het subtropische eiland Kyushu, waar ze een tocht maken van meer dan duizend kilometer. En fascinerend is het zeker!

Na Kyushu denken ze wel klaar te zijn voor Tokyo, en met de fiets en de kogeltrein reizen ze verder op Honshu.
Aan vragen intussen geen gebrek. Klopt het eigenlijk wel dat Japanners zo hard werken? Waarom buigen ze zo vaak? En hoe kan in zo’n overvol land, alles toch zo ordelijk verlopen? Wat is het geheim van Japan?

Langzaam maar zeker komen ze erachter, dat veel dingen in Japan toch net even anders zijn, dan ze op het eerste gezicht lijken.
Daarmee wordt ‘Japanners komen nooit te laat’ een spannend, onderhoudend en hilarisch reisverhaal.

Eén waarschuwing: als je aan dit boek begint, leg je het niet meer weg!

Mening Marjon:
Die laatste zin hierboven zegt precies hoe het is: je legt het niet meer weg. Ik geef eerlijk toe: ik heb weinig met Japan. Maar Gijs van Middelkoop weet zodanig te schrijven dat je geboeid raakt, dat je alles levendig voor je ziet en dat je alleen nog maar wilt door lezen. Japan wordt boeiend en als het boek uit is voel je je een beetje leeg, net als Gijs en zijn vriendin Aimée. In het eerste deel van het boek zijn ze alleen aan het fietsen, in het tweede deel reizen ze ook via andere middelen. Aanrader!

*****

Marjon.

2 gedachten over “Japanners komen nooit te laat”

  1. Mooie recensie en nodigt uit dit boek ook te gaan lezen…prachtig dat mensen zoiets ondernemen en ánderen mee laat genieten. Knap gedaan en hoop dat ze nog vele landen gaan verkennen en ons deelgenoot ervan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.