Je bent geweldig

jebentgeweldig

Auteur: Jill Mansell
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bladzijden: 352
Jaar: 2015

Over het boek:
Hallie heeft een geheim: ze is verliefd op de perfecte man. Maar het zal nooit wat kunnen worden, want Hallie heeft niet lang meer te leven.

Flo heeft een dilemma: ze is stapelgek op Zander. Diens vreselijke zus doet er echter alles aan om hun relatie te dwarsbomen.

Tasha heeft een probleem: haar nieuwe vriendje is een avontuurlijk type. Zij maakt zich dan ook continu zorgen dat er iets fout gaat.

Je bent geweldig begint als Hallie in een taxi zit. Er is een donor gevonden en ze krijgt nieuwe longen. Maar van wie?

Mening Natasja:
Wat zijn het toch geweldige boeken van Jill Mansell, ook deze had ik weer in een no time uit.

Drie heel verschillende levens van Hallie die op een donor wacht, Flo die het te verduren krijgt met haar schoonzusje, Tasha die in paniek raakt zodra haar vriend iets onderneemt.

Het ene onderwerp is zwaarder als de andere en soms zelfs emotioneel, maar toch krijgt Jill Mansell het voor elkaar om het in het verhaal luchtig over te laten komen, en dat het dus echt een feel good roman word. Het mooie is hier hoe al deze zo verschillende levens samen komen, en je het met een glimlach weer uit leest.

Nog nooit is een boek van haar mij tegengevallen, en ik kijk weer uit naar een volgend boek van haar.

*****

Mening Marjon:
Wat een ongelofelijk leuk en ook mooi boek. Jill Mansell boort zware onderwerpen aan maar weet ze met gepaste luchtigheid te brengen. Toch vond ik het soms emotioneel. En het zet je zeker aan het denken. Daardoor is het net alsof er een boodschap in het boek zit, je gaat er over nadenken. Je gaat van Hallie, Flo en Tasha houden en leeft mee met hun levens, hun tegenslagen, hun verdriet, hun manier van liefhebben en hun manier van in het leven staan. Ze worden er heel menselijk door! Het verhaal bestaat uit wel erg veel toevalligheden, maar de manier waarop Jill Mansell het brengt, kan het gewoon. Het verhaal zit dus erg goed in elkaar en zo zou het echt kunnen gaan. Indrukwekkend ‘feel good’ roman en zeker meer dan ‘gewoon’ een chicklit.

*****

Natasja en Marjon.

4 gedachten aan “Je bent geweldig”

  1. Ik schaam me diep, ik heb nog nooit een boek van deze schrijfster gelezen……..
    Lees nu een boek van Anne West (ook mijn eerste) en die bevalt heel erg goed.

    1. Haha, daar hoef je je niet voor te schamen toch? We kunnen niet alles lezen. Dat boek van Anne West is bijzonder leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.