Josefiens Zevende Hemel (De Franse Slag 2)

Auteur: Renée Olsthoorn
Uitgever: Bed of Roses
Jaar: 2019
Bladzijden: 248

Over het boek:
Progressieve Josefien en conservatieve Luke zijn tegenpolen. Kan er desondanks iets moois opbloeien tussen twee zulke verschillende karakters?

Na haar scheiding van Engelsman Benedict Barlow vertrekt Josefien Boterenbrood met haar dochtertje Penelope vanuit Engeland naar Nederland, waar ze een eigen vegan patisserie wil beginnen.
Josefien weet het zeker, er is voorlopig geen plaats voor een man in haar leven, en al helemaal geen Engelsman. Nooit meer. Ze is gelukkig zo met haar dochtertje, Franse herder Beau en haar Nederlandse familie.
Maar dan leert ze de aantrekkelijke Luke Lovegrow kennen. Jawel, een Engelsman. Hij is in Den Haag voor een internationale conferentie en het huwelijk van zijn halfbroer.
Een discussie in een café maakt duidelijk dat Josefien en Luke heel anders in het leven staan. Hij overtuigd vleeseter, zij al jaren vegan; hij conservatief en een tikkeltje seksistisch, zij progressief en overtuigd feministe.
Kan er desondanks iets moois opbloeien tussen twee zulke verschillende karakters? Trekken tegenpolen elkaar inderdaad aan? Of is hier sprake van een gevalletje `twee geloven op een kussen, daar rust de duivel tussen’?
Een ding is zeker: aan vuurwerk geen gebrek tussen die twee.

Mening Marjon:
Wat een leuk vervolg op De Franse Slag. In dit boek speelt het nichtje van Eva uit de Franse Slag, Josefien de hoofdrol. Ze heeft net een scheiding in Groot BrittanniĂ« achter de rug en keert met haar dochtertje terug naar Nederland. Daar is haar familie die haar zo weer opneemt. Je merkt aan alles dat het een fijne warme familie is. Zo komen Eva en Lucien er in voor, evenals Josefiens oom, de vader van Eva. Maar ook haar zus en moeder. Ze gaat vol goede moed aan de slag om weer iets van haar leven te maken en dan ontmoet ze zowaar weer een Brit… een heel conservatieve Brit…
Vrolijk boek waar je energie van krijgt, vol gezelligheid. Je leest het in een ruk uit en ik hoop zo dat er (gauw!) een vervolg komt!

*****

Marjon.

Vorig deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.