Judaskus

Judaskus

Titel: Judaskus
Auteur: Linda Jansma
344 pagina’s
Uitgever: De Crime Compagnie
Jaar: 2016

Over het boek:
EĂ©n ongeluk. Twee gezinnen. Wat is de link? Huisartsenechtpaar Barbara en Marcus van Brederoo wonen met hun twee dochters in een dorpje in Friesland. Wanneer Barbara ontdekt dat haar man iets voor haar verzwijgt, is ze vastbesloten te achterhalen wat dat is.

Recensie Clasien:
Geheimen uit het verleden vormen een link met twee gezinnen. Twee mannen met geheimen die dingen verzwijgen en hun echtgenotes die achter die geheimen willen komen. Wat bindt deze gezinnen…

Stukje bij beetje kom je erachter wat er destijds gebeurd is. Elk hoofdstuk wisselt van hoofdpersoon, waardoor je ieder persoonlijk leert kennen en weet wat er in hen omgaat. Vooral Barbara (ik-vorm) leer je als personage goed kennen. Wederom eindigt dit boek met een plot dat ik niet aan had zien komen.

Linda Jansma is Ă©Ă©n van mijn favoriete Nederlandse thrillerschrijfsters, ze weet altijd te boeien, heeft goede thema’s en een makkelijk taalgebruik. Hierdoor lezen haar boeken ontspannend, ondanks dat het thrillers zijn. Bovendien heeft ze de gave om je in het verhaal te laten verdrinken, zodat je alleen maar door wilt lezen.

****

Recensie Viv:
Dit was het eerste boek wat ik las van de schrijfster Linda Jansma. Maar zeker niet het laatste. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages. Hierdoor lees je mee vanuit meerder perspectieven. Ik kon bijna niet stoppen met lezen, zo spannend met een einde dat ik niet zag aankomen. Extra leuk was dat het verhaal zich in mijn eigen provincie Friesland afspeelt, ik herkende sommige beschreven plaatsen. Je hoopt niet dat dit ooit in het echt zal gebeuren, soms wat vergezocht. Maar al met al blijft het wel een realistisch verhaal. Linda Jansma is zeker een naam om te onthouden.

****

Clasien en Viv.

EĂ©n gedachte over “Judaskus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.