Julia

 

Schrijver: Ann Fortier
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Jaar: 2010
Bladzijden 495

Over het boek:
De Amerikaanse Julie Jacobs gaat in Siena op zoek naar de geheime erfenis van haar overleden moeder. In een bankkluis treft ze een eeuwenoud manuscript aan van Romeo en Julias liefdesgeschiedenis. Daarin wordt verteld over de vete tussen twee Toscaanse families: Salimbeni en Tolomei. Dan stuit Julie op een waarschuwing die aan haarzelf is gericht: Er rust een vloek op je familie en daarmee ook op jou, want je echte naam is Giulietta Tolomei.
Siena, het jaar 1340. Giulietta Tolomei is de enige overlevende van een bloedige aanval op haar familie door de wraakzuchtige Salimbenis. Met hulp van de monnik Lorenzo vlucht ze naar de stad om te schuilen. Onderweg worden ze aangevallen door handlangers van Salimbeni. Een jonge Sienese edelman, Romeo Marescotti, redt hen van de belagers. Romeo wordt verliefd op Giulietta, en zij op hem. Maar hun heimelijke liefde wordt wreed verstoord wanneer Giulietta gedwongen wordt tot een huwelijk met de machtigste man van de familie Salimbeni.
Terwijl Julie haar familiegeschiedenis probeert te ontrafelen, merkt ze dat niet iedereen haar aanwezigheid in Siena op prijs stelt. Is de vloek uit het verleden ook nu nog van kracht?

Mening Marjon (17-10-2011):
Ik ben nog onder de indruk van dit boek. Wat een geweldig verhaal. Hoewel ik Romeo en Julia nooit echt heb gelezen, ken ik net als iedereen het verhaal. Dat plot wordt aardig overhoop gegooid in dit boek, maar ook wordt er subtiel gespeeld met het feit dat het wel eens allemaal waar kan zijn… Ik verloor mezelf steeds verder in dit boek, zat helemaal in Italiaanse sferen. Het is een mooi verhaal, maar ook spannend, heftig en erg boeiend. De schrijfstijl is prettig, soms heeft een beetje humor. En uiteindelijk kan je niet eens zeggen onder welk genre dit boek valt. Zo uniek is het.

*****

Marjon.

EĂ©n gedachte over “Julia”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.