Julia’s belofte

Schrijver: Marcia Willett
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2008
Aantal blz: 302

Over het boek:
Wanneer Tiggy’s verloofde, Tom, bij een ongeluk om het leven komt en ze ontdekt dat ze zwanger is, zoekt Tiggy troost bij haar vriendin Julia. Ze kennen elkaar sinds hun schooltijd en hebben veel vakanties samen doorgebracht. Julia woont met haar man en drie kinderen in een afgelegen huis bij Bodmin Moor. Met niet meer dan enkele spullen uit hun flat Ă©n haar hond rijdt Tiggy in de oude VW-camper van Tom naar Julia.
De zomer is lang en warm. Terwijl het kind in Tiggy groeit, wordt de vriendschap tussen de vrouwen hechter. Ze beloven dat ze voor elkaars kinderen zullen zorgen mocht dat ooit nodig zijn. Die belofte moet Julia eerder waarmaken dan iemand had kunnen vermoeden.

Mening Marjon (6 februari 2012):
Marcia Willett wordt vergeleken met Rosamunde Pilcher en dat is een van mijn favorieten. Ik heb alle boeken van Rosamunde en herlees ze geregeld. Het eerste boek dat ik van Marcia las, werd door mij onbewust vergeleken met Rosamunde en haalde het er wat betreft niet bij. Maar na het lezen van dit boek moet ik mijn mening enigszins herzien. Het is een heerlijk boek, je proeft de sfeer van Cornwall, waar het zich afspeelt en het straalt veel warmte en gezelligheid, maar vooral menselijkheid uit. Het verhaal speelt zich afwisselend af in 1976 en 2004, maar is geen moment verwarrend. Het leest dus heerlijk weg. Wel vind ik het jammer dat Liv in het begin behoorlijk op de voorgrond treedt en daarna haar verhaal niet wordt uitgediept. Je zou er een open einde van kunnen maken, maar het is iets te open. Hetzelfde gaat op voor het verhaal van Chris en Val, wat ook losse eindjes heeft en vaag blijft. Je zou haast verwachten dat er nog een deel 2 zou moeten zijn. Daarom toch geen 5 sterren.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.